Op de Bouwheerstraat kunnen volwassenen met psychische of psychiatrische problemen terecht voor ambulante en deeltijdbehandeling. Je komt bij ons voor je behandeling maar je woont gewoon thuis.

We behandelen ook mensen met verslavingsproblemen. Op deze locatie is ook het kantoor van het FACT-team.

Ambulante behandeling bestaat meestal uit korte gesprekken met een hulpverlener. Je woont gewoon in thuis. Als je medicatie nodig hebt, schrijft een arts dit voor. Soms is het zinvol om de partner bij de behandeling te betrekken. Dit gebeurt alleen als dat nodig is en na overleg.

Deeltijdbehandeling voor volwassenen is een intensieve vorm van behandeling. We bieden dit meestal aan in een groep. Zo’n groep bestaat vaak uit 8 mensen. Je komt een aantal dagen of dagdelen per week bij elkaar. Een hulpverlener begeleidt de bijeenkomsten. Het voordeel van een groepsbehandeling is dat je van elkaar kunt leren en met elkaar kunt oefenen.

Psychiatrie & verslaving biedt zorg aan mensen met verslavingsproblemen. Eventueel in combinatie met een andere psychiatrische aandoening.
Bij psychiatrie & verslaving kunnen mensen terecht in de leeftijd 18 tot 65 jaar. Die problemen hebben met alcohol, drugs, slaap- of kalmeringsmiddelen of gokken. Op deze locatie bieden wij poliklinische behandelingen. Je blijft dus niet slapen.
Met de behandeling proberen we je levensstijl te veranderen. En grip te krijgen en te houden op je situatie. De behandeling bestaat uit gesprekstherapie en medicatie. Daarnaast werk je aan praktische doelen. De behandelaar ondersteunt je daarbij. We hebben verschillende behandelingen voor ‘dubbele diagnose’ problemen. Het effect is wetenschappelijk  onderzocht en bewezen.

Op de locatie aan de bouwheerstraat bevindt is ook het kantoor van het FACT-team.
Lees meer over FACT

Voor cliënten met acute psychische nood bieden we 24-uur per dag crisishulp. Ook het kantoor van de crisisdienst is op de Bouwheerstraat.
Lees meer over acute psychiatrie.

contactgegevens

Bouwheerstraat 46
3772 AL Barneveld
Telefoon 0342 411500
FACT- team: 0342 411527 / psychiatrie & verslaving: 0341 566700

folders