Op de Bouwheerstraat kunnen volwassenen terecht voor ambulante en deeltijdbehandeling van psychische of psychiatrische problemen.

Ook mensen met verslavingsproblemen kunnen hier worden behandeld (ambulant). Op deze locatie bevindt zich ook het kantoor van het FACT-team.


Ambulante behandeling bestaat meestal uit het regelmatig voeren van korte gesprekken met een hulpverlener. Als u medicatie nodig hebt, schrijft een arts dit voor. Soms is het zinvol om de partner bij de behandeling te betrekken. Dit gebeurt alleen als dat nodig is én uitsluitend na overleg met u.

Deeltijdbehandeling voor volwassenen is een intensievere vorm van behandeling dan ambulante behandeling en vindt voornamelijk plaats in groepsverband. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een aantal dagen of dagdelen per week bij elkaar komen onder begeleiding van een hulpverlener. Het voordeel van een groep is dat je van elkaar kunt leren en met elkaar kunt oefenen.

Psychiatrie & verslaving biedt zorg aan mensen met verslavingsproblemen, eventueel in combinatie met een andere psychiatrische aandoening.
Bij psychiatrie & verslaving kunnen mensen, in de leeftijd 18 tot 65 jaar, terecht die problemen hebben met alcohol, drugs, slaap- of kalmeringsmiddelen of gokken. Op deze locatie bieden wij poliklinische behandelingen.
Een poliklinische behandeling is gericht op het veranderen van de levensstijl, om grip te krijgen en te houden in de huidige situatie. Net als bij behandelingen voor andere psychische problemen wordt ook een verslaving behandeld met vormen van gesprekstherapie en medicatie. Daarnaast worden doelstellingen ook op een praktische manier aangepakt, waarbij de behandelaar een ondersteunende rol heeft.
De methoden van deze behandelingen zijn wetenschappelijk onderzocht en zijn toepasbaar op verschillende soorten behandelingen voor dubbele diagnose problematiek.

Op de locatie aan de bouwheerstraat bevindt zich ook het kantoor van het FACT-team.
Lees meer over FACT

Voor cliënten met  acute psychische nood bevindt zich op deze locatie een kantoor van de 24-uurs hulp bij crisis.
Lees meer over acute psychiatrie.

contactgegevens

Bouwheerstraat 46
3772 AL Barneveld
Telefoon 0342 411500
FACT- team: 0342 411527 / psychiatrie & verslaving: 0341 566700