Heeft u psychische klachten? En is er een vermoeden dat deze klachten verband houden met een autismespectrumstoornis (ASS)? Of misschien is die stoornis bij u al vastgesteld? Dan kunnen wij u helpen om er mee om te gaan. Uw huisarts kan u naar ons doorverwijzen.

Wie zijn wij?

Emerhese is het autisme expertisecentrum van GGz Centraal. Wij bieden gespecialiseerde diagnostiek en behandeling gericht op het autisme. De behandeling is geschikt voor deelnemers vanaf een gemiddelde intelligentie (IQ >80). Daarbij ligt het accent in de behandeling op acceptatie, beter worden en herstel. Dat doen we vooral in gesprekken en door goede voorlichting. Daarnaast bieden we gespecialiseerde behandeling voor eventuele andere aandoeningen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld trauma, angst, suïcidaliteit of een psychose naast het autisme. Wij geven daarnaast scholing en advies over autisme aan andere professionals.

Onze behandelmogelijkheden

  • Onderzoek/diagnostiek: we kijken wat er precies aan de hand is en hoe ernstig het is.
  • Poliklinische behandeling: u heeft gesprekken of andere vormen van therapie. Daarvoor komt u regelmatig naar Emerhese. Als het nodig is komen we bij u thuis.
  • Deeltijdbehandeling: dit is een behandeling waarbij u een aantal dagdelen per week naar Emerhese komt.
  • Klinische behandeling: dit is een behandeling waarbij we u opnemen. U slaapt dus ook bij ons. Wij bieden deze behandeling speciaal aan voor adolescenten vanaf 16 tot en met 23 jaar. We hebben een aparte afdeling voor volwassenen.

Op de locatiepagina’s die u rechts op deze pagina kunt vinden, ziet u hoe u kunt verwijzen.

Wetenschappelijk onderzoek

We doen ook wetenschappelijk onderzoek en werken aan vernieuwingen. Om daarmee de behandeling steeds weer te verbeteren. En daardoor de kwaliteit van leven van mensen met autisme te verhogen. Een voorbeeld is de ontwikkeling van SAM, de ‘stress autism mate’ Dit is een lerend persoonlijk online programma. We hebben dit samen met cliënten van Emerhese ontwikkeld. Ook de Vrije Universiteit is erbij betrokken. We werken ook mee aan onderzoeken op het gebied van autisme van andere organisaties. Meer weten over SAM? Zie: app ‘Stress Autism Mate (SAM)’

Emerhese is aangesloten bij

  • het CASS 18+ (Consortium Autisme Spectrum Stoornissen voor volwassenen)
  • de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme)

Onze locaties

Amersfoort

Almere

Bussum

Kosten

Voor meer informatie over de kosten van behandeling verwijzen we graag naar deze pagina.

Familieraad

Bij Emerhese is ook een familie- en naastenraad voor de kliniek in Amersfoort actief. U kunt op deze pagina alles hierover terugvinden.