Van zorgverzekeraar VGZ hebben wij de erkenning ‘Good Practice’ gekregen voor de Stress Autism Mate (SAM) app en de Leefstijlgerichte aanpak in de klinieken. ‘Good Practices’ zijn bewezen en succesvolle voorbeelden van goede zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten.

SAM
Wij hebben de SAM app ontwikkeld samen met en voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS). Deze app helpt om meer inzicht te krijgen in de eigen stresspatronen en zo de eigen regie te versterken. SAM berekent bijvoorbeeld vier keer per dag het stressniveau en geeft vervolgens persoonlijke tips om stress te verlagen. Meer informatie over de Stress Autism Mate kun je hier vinden.

Yvette Roke, psychiater en projectleider bij Emerhese Flevoland:
Eigen regie is de sleutel tot een beter leven’.

Jamie Hoefakker, psycholoog en projectmedewerker bij Emerhese Flevoland: ‘SAM leert je je eigen gebruiksaanwijzing kennen’

Leefstijl
Onze leefstijlgerichte aanpak is een gecombineerde aanpak waarin we ons richten op beweging, dagstructuur, gezond eten en roken van de cliënt. Ook geven we vaardigheidstrainingen en voorlichting. Door deze aanpak verbetert de psychische en lichamelijke gezondheid van cliënten.

Meer informatie over de leefstijlgerichte aanpak vind je op deze pagina.

Jacqueline Juffer, verpleegkundig specialist
Jeroen Deenik, onderzoeker, gezondheidspsycholoog en inhoudelijk programmaleider leefstijl

Jacqueline: ‘Toen ik de verhalen van deze afdelingen hoorde dacht ik dat het vast allemaal cliënten met een lichte zorgvraag waren, maar toen ik er kwam werken zag ik dat het precies dezelfde doelgroep was als waar ik eerder mee werkte, en dat verandering dus écht mogelijk was!’

Blij
Wij zijn blij dat wij tweemaal deze erkenning mogen krijgen. De erkenning voor de leefstijlgerichte aanpak is extra bijzonder voor ons, omdat het de eerste keer is dat VGZ deze erkenning voor Wlz-cliënten (Wet langdurige zorg) in de ggz geeft. Voor de Wlz zijn al wel andere ‘Good Practices’ in de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg. Het is mooi dat zorgverzekeraar VGZ onze inspanningen erkent.

Meer informatie over de ‘Good Practices’ van VGZ vind je hier.