Na New York en Japan was Amersfoort aan de beurt! Niemand minder dan Charlott Markus was hier artist in residence vanuit ‘Beautiful Distress’. Het afgelopen half jaar woonde en werkte Charlott op Zon & Schild in Amersfoort.

De pilot werd afgesloten op 26 januari tijdens een sprankelende bijeenkomst in de Kapel op Zon & Schild. Veel patiënten, collega’s en een vertegenwoordiging vanuit ‘Beautifull Distress’ hadden de moeite genomen om samen met Charlott haar verblijf af te sluiten.
In september 2023 volgt een tentoonstelling in het Beautifull Distress house in Amsterdam.

Ans Zandee: Is kunst elitair? Lees verder
Charlott Markus: Ik word wakker in het woonhuis waar ik nooit slaap zo als thuis… Lees verder

Kunst en inclusie
Kunst appelleert aan ons gevoel en verstand. Kunst kan ons anders naar dingen laten kijken. Kunst kan ons bewust maken van onze eigen (voor)oordelen. Beautiful Distress zet kunst in om meer begrip en compassie te kweken voor mensen die kampen met psychische aandoeningen. Beautiful Distress maakt met kunst psychisch lijden zichtbaar, voelbaar en bespreekbaar. Daarmee sluit Beautiful Distress prachtig aan op onze visie: ‘Daarom zetten wij ons in voor een samenleving die persoonlijke ruimte en volledige inclusie waardeert.’

Neem een kijkje op www.beautifuldistress.org of bezoek het beautiful distress house in Amsterdam Ms. van Riemsdijkweg 41a, 1033 RC Amsterdam.

Wilco Tuinebreijer, beautiful distress

Charlott Markus: Ik word wakker in het woonhuis waar ik nooit slaap zo als thuis…

Ans Zandee: Is kunst elitair?