Vanuit de Mauritzhof behandelen we mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA).  Het gaat om mensen bij wie de eerste acute fase voorbij is en die aan hun herstel willen werken.

Samen met hun behandelaar en hun naasten werken ze aan persoonlijke behandeldoelen. Uiteindelijk doel is dat zij hun leven zo goed en prettig mogelijk vorm kunnen geven met zo weinig zorg als mogelijk en zoveel als nodig.

De Mauritzhof heeft 3 ambulante teams, een deeltijdbehandeling en een klinische afdeling.

 • mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA)
 • met of zonder verslaving
 • met mogelijk ook  somatische aandoeningen
 • die vaak grote moeites hebben op verschillende levensgebieden
 • ouder zijn dan 18 jaar
 • woonachtig in de regio Gooi & Vechtstreek

De ambulante teams werken wijkgericht volgens de F-ACT methodiek; een werkwijze waarbij een cliënt in zijn eigen woonomgeving wordt behandeld. Lees meer over FACT.

De ambulante medewerkers proberen ook mensen die eigenlijk niets de hulpverlening te maken willen hebben – de zogenaamde zorgmijders – te motiveren voor ondersteuning en evt behandeling.

In de deeltijdbehandeling ondersteunen we patiënten bij hun herstel en ontwikkeling. Hier kunnen zij verschillende vaardigheden leren. Bijvoorbeeld  in het omgaan met de gevolgen van hun aandoening, of vaardigheden op het gebied van wonen, dagbesteding of werk.

De kliniek bestaat uit twee afdelingen:

 • de afdeling resocialisatie & herstel
  hier behandelen wij patiënten die op veel levensgebieden zijn vastgelopen. We werken herstelgericht met als doel: begeleid of zelfstandig wonen.
 • de afdeling leefstijl & herstel
  Hier verblijven de meest kwetsbare patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). De behandeling bestaat met name uit bevordering van de gezondheid en kwaliteit van leven.

Aanvullend op de reguliere behandeling kunnen therapieën en trainingen worden ingezet als  cognitieve gedragstherapie, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing),  leefstijlcoaching, IMR (Ilness Mental Health Recovery) en IPS (Individual Placement & Support).

regioteams

In de regio Gooi en Vechtstreek werken we met 3 regioteams. Deze teams zijn op woonplaatsen ingedeeld en werken  intensief samen met andere organisaties.
De regioteams zijn als volgt ingedeeld:

contactgegevens

Hooftlaan 26-30
1401 EE Bussum
Telefoon kantoortijden: 035 6955500 | buiten kantoortijden: 035 6957000
Fax fax 035 6955503

folders