DAC Harderwijk maakt werk van dagbesteding. Naast mogelijkheden voor een praatje of een spelletje kunt u hier terecht voor een zinvolle dagbesteding en werk.

DAC Harderwijk bestaat uit: het creatief centrum, TopTekst , DigiDac Veluwe en de werkplaats. Naast een laagdrempelige inloop, informatie, advies en ontmoeting, staan arbeidsmatige activiteiten en leer/werktraining bij ons voorop. Onze werkleiders ondersteunen, begeleiden en bemiddelen bij het zoeken en behouden van passend werk. We organiseren cursussen, afgestemd op de persoon en het werk. Wij werken samen met andere bedrijven zoals  TS products en Perfect Eye Lash. En we hebben onze eigen productenlijn: Toptraktaties.

In het creatief centrum kunt u met diverse materialen en technieken werken. Er zijn dagelijkse activiteiten.  Zoals naaien, breien, haken, kaarten maken. Ook kunt u hier met uw hobby bezig zijn. En materialen gebruiken die u zelf meebrengt. Toptraktaties verwerkt veel opdrachten en pakt ze in. We doen ook productiewerk. Zoals inpakwerk en stickeren van producten voor twee bedrijven waar wij mee samen werken.

Maandelijks zijn er verschillende workshops. Zo is er eens per maand een workshop bloemschikken.
Informatie over datums en tijden van de verschillende workshops zijn te vinden in onze nieuwsbrief.

TopTekst is een onderdeel van DAC Harderwijk. Hier voeren we grafische en drukwerkopdrachten uit. U kunt hier ervaring opdoen met administratie, grafische vormgeving en nieuwe media.

Onze afdeling communicatie en Indigo zijn belangrijke opdrachtgevers. Daarnaast doen wij veel werk voor anderen. Zoals Ermelo Centraal, de Oudheidkundige vereniging Elspeet en verschillende wijkverenigingen. Ook maken we bij TopTekst de Toptraktatieontwerpen.

Werkervaringsplaatsen
U doet kennis en ervaring op door uiteenlopende werkzaamheden. U kunt hierbij denken aan de opmaak van folders en posters. Werken met e-mail en het bewerken van foto’s. Ook hebben we praktische klussen. Bijvoorbeeld vouwen van nieuwsbrieven, snijden en lamineren. Er is veel mogelijk!
We werken met de softwarepakketten Office en Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign. Wij bieden een prettige, afwisselende werkomgeving met uitdagende opdrachten. En er is veel ruimte voor uw eigen ideeën en creativiteit.

Wat heeft TopTekst te bieden aan (externe) opdrachtgevers?
In overleg maken wij brochures, visitekaartjes, posters. We digitaliseren bestanden zodat ze op een website geplaatst kunnen worden.

Externe opdrachtgevers zijn o.a.:
– YKR Homeopathie
– Oudheidkundig vereniging ‘Elspete’
– Verschillende instellingen en verenigingen in de regio van Harderwijk.

U kunt een opdrachten plaatsen via info@dacharderwijk.nl

Aanmelding
Bent u cliënt bij GGz Centraal? Dan kunt u vrijblijvend bij ons binnenlopen. Of bel even voor een afspraak. Werkdagen en tijden bespreken we in overleg.

Openingstijden TopTekst
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.
Woensdag is er geen directe begeleiding. U kunt dan wel zelfstandig de computer gebruiken.

Bij het DigiDac Veluwe kunt u werken met moderne media, met filmapparatuur en filmmontage. De filmpjes zijn o.a. voor intranet, de website en het YouTube kanaal van GGz Centraal. 

Er zijn veel aanvragen voor het maken van filmpjes.  Cliënten regelen het zoveel mogelijk zelf met de opdrachtgever en de afdeling communicatie. Ook in het filmen en monteren zijn zij volledig vrij. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de deelnemers samenwerken en van elkaar leren.
Bekijk onze projecten:

Sfeerimpressie Innovadag
Sfeerimpressie Eigen Talent Centraal
Het BOT team
Cognitieve fitness
Zomermarkt 2015 bij activiteitencentrum Berkenhof
Filmimpressie symposium Psychose in de context
Impressie tuinmarkt van Werk Centraal

Instructiefilmpjes
Het maken van een paasei (paasversiering)

Externe projecten
Interview met Wilma Beltman (over facebookpagina talenten in de maatschappelijke zorg)

Reportage Zin in kunst 27 maart 2015 (bijna 10 minuten)
Behalve deze reportage is er ook een korte impressie gemaakt van de vervolgworkshops Zin in kunst bij Cultuurkust in Harderwijk
Sinds 8 maart worden producten van Werk Centraal en DAC Harderwijk ook verkocht via de Marktkraamwinkel. DigiDac Veluwe maakte een filmpje van de opening.

  • In onze fietsenwerkplaats repareren wij o.a. fietsen voor de kringloop in Harderwijk. Heeft u weinig te besteden? Dan kunt u hier ook terecht voor kleine reparaties.
  • In de houtwerkplaats maken we van vogelhuisjes tot steigerhouten meubeltjes.
  • Heeft u zelf een idee? Dan kunt u er hier mee aan de slag.

Toptraktaties geven nét dat extra persoonlijke tintje aan feestjes en speciale gebeurtenissen. Er is heel veel mogelijk. Van vlaggetje tot cocktailprikker, van rolletje snoep tot placemat. Je eigen foto, illustratie of tekst kan erop.

In Toptraktaties werken de verschillende afdelingen van DAC Harderwijk samen. TopTekst zorgt voor het digitale grafische ontwerp. En de overige afdelingen regelen de productie.

De artikelen zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum. Bedrijven bestellen regelmatig originele promotie artikelen voor beursen en events.

Meer informatie vind je in onze webshop.

overzicht dagactiviteitencentra

GGz Centraal heeft meerdere dagactiviteitencentra (DAC’s).
Wilt u een overzicht van al deze DAC’s?
Ga naar  ‘waar vindt u ons’ en zoek op trefwoord ‘dac’.

webshop

Bekijk in de webshop de artikelen die onder andere gemaakt zijn door cliënten van DAC Harderwijk:
Webshop GGz Centraal

contactgegevens

Gelreweg 4e
3843 AN Harderwijk
Telefoon 0341 431 024
openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

nieuwsbrief DAC Harderwijk

folders