DAC Harderwijk maakt werk van dagbesteding. Naast mogelijkheden voor een praatje of een spelletje, richt DAC Harderwijk zich vooral op arbeidsmatige dagbesteding.

DAC Harderwijk bestaat uit meerdere  afdelingen: het creatief centrum, TopTekst , DigiDac Veluwe en de werkplaats. Naast laagdrempelige inloop, informatie, advies en ontmoeting, staan arbeidsmatige activiteiten en leer/werktraining bij ons voorop. Onze werkleiders ondersteunen, begeleiden en bemiddelen bij het zoeken en behouden van passend werk. We organiseren cursussen, afgestemd op de persoon en het werk.  Wij werken samen met diverse bedrijven – o.a.  TS products en Perfect Eye Lash. – en we hebben onze eigen productenlijn: Toptraktaties.

Het creatief centrum biedt de mogelijkheid om met diverse materialen en technieken. Er zijn dagelijkse activiteiten  als naaien, breien, haken, kaarten maken e.d. Ook kunt u hier met uw hobby bezig zijn en met materialen gebruiken die u zelf meebrengt. Er worden veel opdrachten van Toptraktaties verwerkt en ingepakt. – Ook verrichten we productiewerk in de vorm van inpakwerk en stickeren van producten voor twee bedrijven waar wij mee samen werken.

Maandelijks zijn er verschillende workshops. Zo is er eens per maand een workshop bloemschikken.
Informatie over datums en tijden van de verschillende  workshops zijn te vinden in onze nieuwsbrief.

TopTekst is een onderdeel van DAC Harderwijk waar grafische en drukwerkopdrachten worden uitgevoerd. TopTekst laat cliënten ervaring op doen met administratie, grafische vormgeving en gebruik van nieuwe media. De afdeling communicatie van GGz Centraal en Indigo zijn belangrijke opdrachtgevers. Daarnaast doen wij veel werk voor andere opdrachtgevers, zoals Ermelo Centraal, de Oudheidkundige vereniging Elspeet en diverse wijkverenigingen. Ook worden bij TopTekst de Toptraktatieontwerpen gemaakt.

werkervaringsplaatsen
Ervaring en kennis wordt opgedaan bij uiteenlopende werkzaamheden. U kunt hierbij denken aan opmaak van folders en posters, werken met e-mail en bewerken van foto’s. Er zijn veel praktische werkzaamheden: bv. vouwen van nieuwsbrieven, snijden en lamineren: er is veel mogelijk!
Er wordt vooral gewerkt met de softwarepakketten Office en Adobe (Illustrator, Photoshop, Indesign). Wij bieden een prettige, afwisselende werkomgeving met uitdagende opdrachten, veel ruimte voor eigen ideeën en creativiteit.

wat heeft TopTekst te bieden aan opdrachtgevers?
Binnen GGz Centraal werken wij veel samen met de afdeling communicatie. In overleg maken wij brochures, visitekaartjes, posters voor afdelingen binnen GGz Centraal. We digitaliseren bestanden zodat ze op een website geplaatst kunnen worden. Externe opdrachtgevers kunnen ook gebruik maken van onze diensten.
Externe opdrachtgevers zijn o.a.:
– YKR Homeopathie
– Oudheidkundig vereniging ‘Elspete’
– Diverse instellingen en verenigingen in de regio van Harderwijk.

Opdrachten kunnen het best aangevraagd worden via ons mailadres info@dacharderwijk.nl
Bij TopTekst wordt ook aan de opdrachten voor TopTraktaties gewerkt.

aanmelding
Als cliënt bij GGz Centraal kunt u vrijblijvend bij ons binnen lopen of bellen voor een afspraak. Werkdagen en tijden worden in overleg besproken.

openingstijden TopTekst
Maandag tot en met vrijdag: 8.30-16.30 uur.
Woensdag is er geen directe begeleiding, maar wel de mogelijkheid om zelfstandig gebruik van de computer te maken.

Bij het DigiDac Veluwe doen cliënten ervaring op met het werken met moderne media; in het bijzonder met filmapparatuur en filmmontage. De gemaakte filmpjes worden o.a. aan het intranet, de website en het YouTube kanaal van GGz Centraal gekoppeld. 

Er zijn veel aanvragen voor het maken van filmpjes.  Cliënten regelen zoveel mogelijk zelfstandig het filmproject met de opdrachtgever en afdeling communicatie. Ook in het filmen en monteren zijn zij volledig vrij. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de deelnemers samenwerken en van elkaar leren.
Bekijk onze projecten:

Berkenhof
Sfeerimpressie Innovadag
Sfeerimpressie Eigen Talent Centraal
Het BOT team
Cognitieve fitness
Zomermarkt 2015 bij activiteitencentrum Berkenhof
Filmimpressie symposium Psychose in de context
Impressie tuinmarkt van Werk Centraal

instructiefilmpjes
Het maken van een paasei (paasversiering)

externe projecten
Interview met Wilma Beltman (over facebookpagina talenten in de maatschappelijke zorg)

Reportage Zin in kunst 27 maart 2015 (bijna 10 minuten)
Behalve deze reportage is er ook een korte impressie gemaakt van de vervolgworkshops Zin in kunst bij Cultuurkust in Harderwijk
Sinds 8 maart worden producten van Werk Centraal en DAC Harderwijk ook verkocht via de Marktkraamwinkel. DigiDac Veluwe maakte een filmpje van de opening.

  • In onze fietsenwerkplaats repareren wij fietsen voor o.a. kringloop Harderwijk. Mensen met een lager inkomen kunnen ook terecht voor kleine reparaties.
  • In de houtwerkplaats komen regelmatig opdrachten binnen. Van vogelhuisjes tot steigerhouten meubeltjes.
  • Eigen ideeën kunnen zeker ook uitgewerkt worden.

Toptraktaties geven nét dat extra persoonlijke tintje aan feestjes en speciale gelegenheden. De mogelijkheden zijn enorm. Van vlaggetje tot cocktailprikker, van rolletje snoep tot placemat: uw foto, illustratie of tekst kan erop. Al de opdrachten worden met veel plezier door onze cliënten verzorgd!

Toptraktaties komen tot stand door een bijzondere samenwerking tussen de verschillende afdelingen van DAC Harderwijk: TopTekst verzorgt het digitale grafische ontwerp en de overige afdelingen dragen zorg voor de verdere productie van de Toptraktaties.

DAC Harderwijk heeft al diverse grote bestellingen voor GGz Centraal verzorgd. Daarnaast hopen wij nog veel opdrachten van particulieren te mogen ontvangen. De artikelen zijn zeer geschikt voor privéaangelegenheden zoals een verjaardag, jubileum. Bedrijven bestellen regelmatig originele promotie artikelen voor beursen en events.

Als het succes zo door blijft gaan zullen ook de andere dagactiviteitencentra hier aan gaan meewerken.

Meer informatie vindt u in onze webshop:
webshop GGz Centraal TopTraktaties

overzicht dagactiviteitencentra

GGz Centraal heeft meerdere dagactiviteitencentra (DAC’s).
Wilt u een overzicht van al deze DAC’s?
Ga naar  ‘waar vindt u ons’ en zoek op trefwoord ‘dac’.

webshop

Bekijk in de webshop de artikelen die gemaakt zijn door cliënten van DAC Harderwijk:
Webshop GGz Centraal DAC Harderwijk
Webshop GGz Centraal TopTraktaties

contactgegevens

Gelreweg 4e
3843 AN Harderwijk
Telefoon 0341 431 024
openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

nieuwsbrieven

folders

DAC Harderwijk  |  pdf - 315kb
DigiDac Veluwe  |  pdf - 324kb
TopTekst  |  pdf - 328kb
Toptraktaties  |  pdf - 2.2mb