Tijdens het symposium ‘Nieuwe perspectieven op zorg’ op donderdag 6 oktober, heeft Monique van Bueren – senior adviseur van de Stichting Topklinische GGz – het TOPGGz-keurmerk uitgereikt aan het Expertisecentrum Vroege Interventie Helping Young People Early (HYPE).

HYPE is onderdeel van GGz Centraal en ontving het TOPGGz-keurmerk donderdag voor de eerste keer. Afgelopen juni kende het bestuur van TOPGGz het keurmerk al formeel toe aan deze nieuwe afdeling en nu is het dan ook daadwerkelijk uitgereikt.

HYPE is gespecialiseerd in vroege interventie voor jongeren in de leeftijd 12 t/m 25 jaar met kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) of een verhoogd risico op het ontwikkelen van BSP.

Het is de mix van een hoogspecialistisch zorgaanbod, het ontwikkelen van innovatieve behandelmethoden door wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht waardoor HYPE het TOPGGz-keurmerk de komende vier jaar mag voeren.

Christel Hessels, klinisch psycholoog, psychotherapeut, hoofdonderzoeker én leidinggevende van HYPE : “Ik ben er heel trots op om met een bevlogen team van behandelaars, onderzoekers én onze jongeren deze erkenning te krijgen. Met het TOPGGz-keurmerk voelen wij ons gesteund om dit in de toekomst nog beter te doen.”

Anneke Gielen, klinisch psycholoog: “We hopen dat het TOPGGz-keurmerk eraan bijdraagt dat jongeren, hun naasten en hulpverleners HYPE nog beter weten te vinden. Op die manier kunnen we samen op bredere schaal zorgen voor vroege interventie voor jongeren met (kenmerken van) borderline.”

Meer weten?

Kijk op deze pagina voor meer informatie over HYPE.