Tijdens het voorjaarscongres van 2024, het belangrijkste psychiatrie congres in Nederland met 3200 deelnemers, heeft de workshop Bewegingsstoornissen in de psychiatrie: focus op tremor de hoogste evaluatiescore behaald. Deze workshop, verzorgd door Mariëlle de Ruijter, Lianne Tammenga en Peter van Harten, kreeg een indrukwekkende waardering van 9,7!

De workshopleiders zijn werkzaam bij het expertisecentrum bijwerkingen van GGz Centraal. Dit expertisecentrum, dat landelijk verwijzingen accepteert, speelt een cruciale rol in het bieden van second opinions aan behandelaren voor hun patiënten. Tremor is een veelvoorkomende reden voor verwijzing naar dit centrum, waardoor de kennis en ervaring van de workshopleiders bijzonder relevant en waardevol is.

De workshop trok het maximum aantal deelnemers van 50 personen en was al vroeg volgeboekt, wat de populariteit en het belang van dit onderwerp onderstreept. De positieve evaluaties reflecteren de kwaliteit en toepasbaarheid van de geboden kennis.

Net verschenen boek

Veel van de kennis en animaties die getoond werden tijdens de lezing kwamen uit het zojuist uitgekomen boek ‘Bewegingsstoornissen in de psychiatrie. Gids voor herkenning, preventie en behandeling’. U kunt hier ook meer informatie over het boek downloaden. Het boek is verder te bestellen op www.bewegingsstoornissen.nl.

Meer weten over het expertisecentrum bijwerkingen van GGz Centraal?

Neem dan eens een kijkje op deze pagina.