Als u psychiatrische klachten heeft, dan kan het soms moeilijk zijn om zelfstandig te wonen.

Beschermd wonen of ambulante begeleiding vanuit uw huis kunnen u misschien verder helpen.

Ambulante begeleiding aan huis

Ambulante begeleiding is bij u thuis. Hoe vaak en hoe lang komt een begeleider bij u langs? Dat hangt af van hoeveel begeleiding u nodig heeft. Als het mogelijk is bouwen we de begeleiding af. Soms heeft iemand veel langer ondersteuning nodig.

Waar?

Wij bieden ambulante begeleiding aan huis aan in Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, ’t Harde, Veenendaal en Zeewolde.
In Amersfoort, Ermelo en Barneveld hebben we speciale woonvormen voor mensen met een vorm van autisme.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Voor een aanmelding heeft u een ‘Wmo-beschikking’ nodig. Die kunt u aanvragen bij de gemeente waar u bent ingeschreven. De huisarts of een hulpverlener kunnen u hierbij helpen. Ook MEE kan u gratis helpen bij uw aanvraag.

Als het formulier – de ‘Wmo-beschikking’ – geregeld is dan kunt u het aanmeldformulier invullen. Ook daarbij kan de huisarts of hulpverlener u helpen. Hierna krijgt u een intakegesprek en maken we vervolgafspraken.

Meer informatie

Barneveld
Jelle van de Kraats, j.vandekraats@ggzcentraal.nl
telefoon 0342-412382

Nijkerk en Zeewolde
Jolien Muijs, j.muys-venema@ggzcentraal.nl
telefoon 0341-566911 of 06-22551624

Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Oldebroek
Gerrit Huisman, g.huisman@ggzcentraal.nl
telefoon 0341-566911 of 06-18524972

Beschermd wonen

Bij beschermd wonen, woont u met anderen samen in een huis. In een gewone buurt. U heeft ieder een eigen kamer en deelt een woonkamer, keuken, badkamer en tuin. U kookt en eet meestal samen. Iedereen helpt mee om het huishouden draaiend te houden. Regelmatig komt er een begeleider langs om te ondersteunen.

Sommige locaties hebben ook nog andere mogelijkheden:

  • logeerkamers, voor als iemand even uit zijn eigen huis weg moet. Dit is altijd voor een korte periode.
  • trainingsappartementen, voor mensen die willen leren hoe je zelfstandig kunt wonen.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt een afspraak maken om de verschillende mogelijkheden te bespreken. U kunt dan kennismaken en de sfeer proeven. Bevalt het? Dan kunt u via de gemeente waar u bent ingeschreven een aanvraagformulier regelen. Dit heet een ‘WMO-beschikking voor verblijf’. De huisarts of een hulpverlener kunnen u hierbij helpen. Ook MEE kan u gratis helpen bij uw aanvraag.

Als het formulier – de ‘Wmo-beschikking’ – geregeld is dan kunt u het aanmeldformulier invullen. Ook daarbij kan de huisarts of hulpverlener u helpen. Hierna krijgt u een intakegesprek en maken we vervolgafspraken.

Waar?

Wij hebben locaties voor beschermd wonen in Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en ’t Harde. Wilt u een overzicht van alle locaties? Ga naar  ‘waar vindt u ons’ en zoek op trefwoord ‘beschermd wonen’.