Het project ‘Stress Autism Mate (SAM)’ van GGz Centraal in samenwerking met TNO is met 52% van de stemmen uitgeroepen tot de winnaar van de Health Valley Bridge Prijs 2021. Wat zijn we hier blij mee!

De prijs is op woensdag 10 maart op het internationale Health Valley Event in Nijmegen bekendgemaakt. Wij kunnen met het bedrag van € 15.000 verder investeren in verdere ontwikkeling van ons mooie en innovatieve project in de zorg: ‘de SAM app’. Het bedrag is mede mogelijk gemaakt door Health Valley, Menzis en Academy het Dorp.

Stress Autism Mate (SAM)
“In dit project hebben GGz Centraal en TNO nieuwe kennis en technologie ontwikkeld én toegepast voor het herkennen, erkennen en verminderen van stress bij cliënten met ASS. SAM meet vier keer per dag het stressniveau en geeft na elke meting direct een terugkoppeling. Bij een verhoogd stressniveau geeft SAM persoonlijke en algemene tips om de stress te verlagen. Bovendien maakt SAM individuele stresspatronen zichtbaar. De app is in nauwe samenwerking met cliënten en behandelaars van GGz Centraal ontwikkeld en dat maakt de app zeer bijzonder. Cliënten zijn enthousiast over de app en ervaren al dagelijks de toegevoegde waarde van SAM”, aldus Monique van Blijswijk, projectleider van het TNO-onderzoeksteam.

De eerste reactie van GGz Centraal op het winnen van de prijs:
“Wij zijn er trots op om met behulp van de Stress Autism Mate (SAM) cliënten te kunnen ondersteunen in het zelfstandig managen van hun stress. Dat doen we door hen inzicht te geven in hun stresspatronen en door hen persoonlijke stresstips te geven. SAM is samen met wetenschappers van TNO én met cliënten met een autismespectrumstoornis (ASS) ontwikkeld. Met deze fantastische ondersteuning van Health Valley kunnen we SAM de extra functionaliteiten geven die de app nodig heeft om deze nog persoonlijker te maken. Zo maakt SAM mensen met ASS weerbaar tegen de stress van vandaag en morgen,” aldus Yvette Roke, psychiater GGz Centraal Emerhese en projectleider SAM.

Dank je wel voor jullie support!

Wij zijn erg blij met deze prijs en willen daarom iedereen die op ons project gestemd heeft heel hartelijk bedanken. Dank je wel dat jullie de moeite hebben genomen om te willen stemmen op ons. Het is voor ons een prachtige opsteker om door te gaan met mooie innovatieve ontwikkelingen vóór en dóór cliënten.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Hoe zat het ook alweer?
Negen zorgorganisaties uit heel Nederland streden op 17 februari voor een plek in de finale van de Health Valley Bridge Prijs 2021 met een innovatief project. Een multidisciplinaire jury en overige aanwezigen hebben die dag de drie genomineerden gekozen:

  • ‘A PROMISE to prevent blindness’ van UMCG
  • ‘Stress Autism Mate’ van GGz Centraal en TNO
  • ‘Voice Coaching’ van Zorgbalans

Publieksstemming
Vervolgens is het na 17 februari aan het publiek geweest om te bepalen welke zorginnovatie de Health Valley Bridge Prijs 2021 het meest verdient. Op de website van het Health Valley Event zijn ruim 2600 stemmen uitgebracht in de online publieksstemming. GGz Centraal heeft 52% van de stemmen gekregen. De nummers twee en drie waren Zorgbalans met 28% van de stemmen en UMCG met 20% van de stemmen.