Binnen HYPE gelden de volgende wachttijden:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 6 juni 2024.

actueel
wachtenden
intake
aanmeldings
wachttijd (laatste
2 maanden)
actueel
wachtenden
behandeling
behandel
wachttijd (laatste
2 maanden)
HYPE 14  ± 4 weken 17  ± 2 weken

toelichting
De wachttijden bij GGz Centraal zijn gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de afgelopen 2 maanden. De wachttijden bij GGz Centraal zijn niet afhankelijk van verzekeraars. Op deze pagina zijn geen wachttijden opgenomen voor klinische behandeling.
* De behandelwachttijd zoals in deze kolom is weergegeven wordt in de praktijk langer ervaren dan is weergegeven. We doen op dit moment onderzoek naar een betere weergave van de reële behandelwachttijd.

aanmeldingswachttijd  
Dit is wachttijd van de aanmelding – het moment dat alle vereiste informatie bij ons binnen is – tot de intake. Voor het beoordelen en plannen van een specialistische  intake is een volledige verwijzing én informatie over eventuele eerdere behandelingen noodzakelijk.

In geval van acute crisis is er geen wachttijd!
Wie dringend hulp nodig heeft, moet eerst naar de huisarts of diens vervanger. De huisarts  kan contact opnemen met de plaatselijke crisisdienst. Als een patiënt al in behandeling is bij een ggz-instelling kan hij of zij contact opnemen met de huidige behandelaar.

zorgbemiddeling 
Wij streven er naar om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling

Wat kunt u doen tijdens uw wachttijd?

Is er bij u sprake van een wachttijd voordat u bij GGz Centraal in behandeling komt? Dan kunt u ook eens een kijkje nemen op de site van MIND. MIND is een organisatie buiten GGz Centraal die de psychische gezondheid wil verbeteren en iedereen die te maken heeft met psychische klachten ondersteunt. MIND werkt hard aan een samenleving die investeert in mentale gezondheid en er alles aan doet om onnodig psychisch leed te voorkomen. MIND geeft een stem aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten en biedt informatie, advies en ondersteuning.