Verpleegkundigen Anja en Barbara werken op verschillende afdelingen, maar maken beiden gebruik van de VRelax. Dat is een toepassing van Virtual Reality ter ontspanning. En met resultaat. Want zowel op de Medium Care als in de Detox blijkt de bril een laagdrempelige en effectieve manier te zijn om spanning te verminderen.

Innovatie traineeship
Anja volgt naast haar werk als verpleegkundige ook een innovatie traineeship. ‘Het is grappig hoe je soms van het één in het ander rolt. Voor mijn HBO-V implementeerde ik zo’n 2 jaar geleden de VRelax binnen Psychiatrie & Verslaving (Detox). Dat nam een enorme vogelvlucht. Ik werd regionale coördinator innovatie & digitale zorg. Vanuit deze rol inventariseer ik wat op de werkvloer leeft en ondersteun ik collega’s bij innovatie. Dat vind ik zo leuk dat ik nu het traineeship ben gaan volgen.

Leer meer over de VRelax
Lees hier ook een interview met Anja over haar onderzoeksresultaten van VR ter ontspanning op de detox.
En lees hier meer over het innovatie-netwerk binnen GGz Centraal.

Luister naar de podcast over VR ter ontspanning

In de podcast vertellen Barbara en Anja hoe zij de VRelax op hun afdeling gebruiken. En ze vertellen hoe de toepassing een aanvulling is op andere ontspanningstechnieken, zoals ademhalingsoefeningen.

Wil je de podcast liever luisteren in je favoriete podcast-app? Je vindt ‘m ook op Spotify, Apple Podcasts of jouw favoriete podcast-app.

Wil je de podcast liever luisteren in je favoriete podcast-app? Je vindt ‘m ook op Spotify , Apple Podcasts of jouw favoriete podcast-app.