De Christelijke Hogeschool Ede is dit jaar met de nieuwe post-hbo’s Verpleegkundig leiderschap in de geestelijke gezondheidszorg gestart. Donderdag 22 september is de tweede groep van GGz Centraal alweer van start gegaan. Mooi om onze verpleegkundigen te zien ontwikkelen.

Met deze post-HBO opleiding begeleiden we verpleegkundigen om de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om in hun functie van regie- coördinerend verpleegkundigen. Om hun stem te laten horen en veranderingen in gang te zetten. Het gaat om verpleegkundig en persoonlijk leiderschap. Niet alleen naar binnen gericht – wie ben ik als verpleegkundige in de dagelijkse praktijk op de afdeling – maar het gaat ook over welke weg je moet bewandelen om iets voor elkaar te krijgen en je invloed uit kunt oefenen.

Opleiden als onderdeel van een project

GGz Centraal is aan de slag met de invoering van verpleegkundige functiedifferentiatie. Door middel van het project ‘Verpleging in beweging; samen in ontwikkeling voor de beste patiëntenzorg’, zetten wij in op verbeteren van de kwaliteit van zorg, werkplezier en het laten groeien van verpleegkundig talent. Het opleiden van verpleegkundigen die willen doorgroeien naar de functie van regie/coördinerend verpleegkundige is daarvan een belangrijk onderdeel. Zij leren in deze opleiding de expertise die er al is binnen onze organisatie te vergroten, de kwaliteit van verpleegkundige zorg te verbeteren, hun collega’s daarbij te coachen en te leren ze hoe ze hun zeggenschap kunnen vergroten.

Wij zijn er erg blij mee dat zoveel collega’s nu van start gaan met deze opleiding tot regie-/coördinerend verpleegkundig.

De verpleging blijft in beweging!