Hebt u behoefte aan  een moment van stilte en rust, wilt u een kaarsje aansteken, wat pianospelen of even lezen?

Daarvoor kunt gewoon even binnenlopen bij de Kapel op locatie Zon & Schild. De Kapel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur

Op iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen kunt u van 9.00 tot 10.00 uur in de consistorie van de Open Kapel een kop koffie of thee drinken. Tijdens deze inloop is het mogelijk elkaar te ontmoeten, wat te lezen of een afspraak met een van de geestelijk verzorgers te maken.

Aan de linkerzijde van de hoofdingang vindt u de toegangsdeur naar de ‘El Mashid’, de Islamitische gebedsruimte. Er is mogelijkheid voor ritueel wassen. Aan de binnenkant van de deur vindt u de gebedstijden.

De gebedsruimte is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Bij belangstelling of op bijzondere dagen kunnen de openingstijden worden aangepast.

Iedere zondagmorgen om 10.00 uur en op feestdagen is er in de Open Kapel een oecumenische viering.  Het zijn diensten van woord en gebed en eenmaal per maand vieren we een dienst van Schrift en Tafel. Er is een grote groep vrijwilligers om mensen van de diverse afdelingen naar de kerk te begeleiden. Ook is er de mogelijkheid om mee te rijden met het busje. Na de dienst drinken we met elkaar een kop koffie.
Wilt u vrijwilliger bij ons worden? Neem dan contact met ons op.

In de kerkzaal oefent elke woensdag van 15.45  tot 17.00 uur zangkoor ‘de Cantorij’. Dit koor verleent op bijzondere dagen haar diensten in de Kapel. Wie mee wil zingen is van harte welkom.

Elke donderdagmiddag begint er om 13.00 uur een half uur begeleide meditatie. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

Op verschillende locaties van GGz Centraal is een stiltecentrum gevestigd, ook in de Kapel. U kunt hier een moment de stilte zoeken, een kaarsje opsteken of wat lezen of schrijven.

meer informatie

Kijk op de pagina over de dienst geestelijke verzorging.

meer op deze locatie

De Kapel bevindt zich op het terrein van Zon & Schild. Wilt u weten welke andere gebouwen en afdelingen zich op dit terrein bevinden, ga naar de pagina van Zon & Schild.

contactgegevens

Utrechtseweg 266
3818 EW Amersfoort
Postbus 3051
3800 DB Amersfoort
Telefoon 033 4609609
Fax 033 4609513
> plattegrond Zon & Schild

folders