Hofstede is een open kliniek voor volwassenen die langdurige zorg nodig hebben.

Bij Hofstede is er plek voor 36 cliënten. De afdeling bestaat uit zes geschakelde ‘bungalows’ waarin in elke bungalow plek is voor 6 personen. Iedereen beschikt over een eigen zit- slaapkamer en een badkamer inclusief toilet, wastafel en douche. Er is één badkamer met een ligbad, die voor algemeen gebruik is. Met zijn zessen deelt u een televisiehoek en een ruime eettafel.
Bij Hofstede kunt u zich terugtrekken in uw eigen kamer. De eetmomenten zijn wel gemeenschappelijk per bungalow.

Op Hofstede verblijven cliënten met veel verschillende ziektebeelden. De psychische ziekte staat op de voorgrond, maar wij kijken vooral naar de mens hierachter.

(Activiteiten)begeleiding

Op Hofstede zelf is activiteitenbegeleiding aanwezig. Onze activiteitenbegeleiders bieden activiteiten aan in de gemeenschappelijke ruimte, maar organiseren ook excursies in groeps- of individueel verband. Hofstede maakt daarnaast ook gebruik van de mogelijkheden op het terrein. Denk dan bijvoorbeeld aan de verschillende vormen van dagbesteding.

Op Hofstede is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Wij willen uw zelfstandigheid zoveel mogelijk stimuleren, maar hulp is altijd in de buurt.

Naasten

Wij werken vanuit herstelgerichte principes, waarbij wij naasten zoveel mogelijk betrekken bij de behandeling en begeleiding.

Meer weten over landgoed Veldwijk?

Hofstede bevindt zich op landgoed Veldwijk. Wilt u weten welke andere gebouwen en afdelingen zich op dit landgoed bevinden? Ga naar de overzichtspagina van Veldwijk.

Meer informatie

> aanmelden en verwijzen
> wachttijden regio Veluwe & Veluwe Vallei
> kosten

contactgegevens

Landgoed Veldwijk
3853 LC Ermelo
Postbus 1000
3850 BA Ermelo
Telefoon 0341 566911

folders