Vindt jouw dier het leuk om met je mee te gaan en oudere mensen te ontmoeten? Dan is dit een mooie kans! Wij zoeken vrijwilligers met een huisdier, die iets voor een ander willen betekenen. Jij kunt mensen op een speciale manier helpen door een wekelijks bezoekje met je hond of kat. Dat gaat soms zonder woorden; kleine dingen zijn dan erg groot.

Veel bewoners van onze afdeling Eikenstaete (ouderenpsychiatrie – locatie Zon & Schild in Amersfoort) hebben behoefte aan contact met een huisdier. Contact met een huisdier geeft gezelligheid, vertroosting en vermindert gevoelens van eenzaamheid. Deze mensen kunnen echter niet meer voor een eigen dier zorgen, omdat zij in een zorginstelling wonen.

Ook tijdens deze moeilijke tijd kunnen we ouderen samen met ons huisdier bezoeken. Als jij gezond bent en je dier is goed gesocialiseerd en gewend met je mee te gaan, kun je je inschrijven voor een sollicitatiegesprek. We kijken dan of jullie samen geschikt zijn voor bezoekjes aan onze oudere bewoners in Amersfoort. Hierna volg je een cursus van twee dagen waarin je leert hoe je kunt samenwerken met jouw dier in de gezondheidszorg. Als ondersteuning bij allerlei leuke activiteiten. Je kunt hierbij rekenen op een goede begeleiding door de zorgverleners.

Breng jij ‘Liefde op Pootjes’ naar ouderen die snakken naar het oprechte en warme gezelschap van een hond of kat?

Schrijf je hier in

Het project ‘Dierbare Aandacht’ is geïnitieerd met hulp van Vrienden van GGz Centraal.

Claudia Barneveld, coördinator Vrijwilligerswerk regio Eemland, projectleider ‘Dierbare Aandacht’
06 10728459, c.barneveld@ggzcentraal.nl