Het team dat met onze collega Christel Hessels heeft meegedaan aan de GGZ Hackathon, heeft de 3e prijs gewonnen. De uitdaging: ‘Jongeren in de knel’. Voor jongeren moet de drempel om hulp te zoeken verlaagd worden. EN er moet aandacht komen voor mentale gezondheid op school.

Samen met jongeren is gezocht naar oplossingen. Het idee van het team is het oprichten van het digitale platform ‘Huis van de Hoofdzaken’. Dat houdt in:

  • Les op school over mentale gezondheid en uitleg over ‘Huis van de Hoofdzaken’
  • Mental Health Challenges op school voor jongeren en leerkrachten
  • Maak je eigen reis door Huis van de Hoofdzaken.

Prijs 1 en 2 gingen naar de teams met de uitdaging van respectievelijk ‘Gepersonaliseerd behandelen’ en ‘Jongeren kunnen niet meepraten in het behandelproces’.

Finale
Zoals jullie eerder op intranet hebben kunnen lezen, was zaterdag 3 juli de finale van de GGZ Hackathon 2021. Vier dagen lang is hard gewerkt door 10 teams aan hardnekkige uitdagingen in de ggz. Allemaal oplossingen om de ggz in Nederland te verbeteren. Innovaties die noodzakelijk zijn en niet meer terug te draaien zijn!

Krachten bundelen
De deelnemers hebben waardevolle netwerken opgebouwd, waardoor ze vanaf nu de krachten kunnen bundelen tussen mensen en tussen organisaties om deze mooie oplossingen te gaan ontwikkelen.
Organisaties als MIND en Dutch Hacking Health hebben tijdens de finale direct aangeboden om de teams verder te helpen.