In het weekend van 15 tot 17 september vond de jaarlijkse SocialRun plaats, waar het team van GGz Centraal actief aan heeft deelgenomen. Dit opwindende evenement startte op vrijdagochtend om 11.00 uur en besloeg een indrukwekkende afstand van 567 kilometer gedurende een tijdsbestek van 48 uur. Hier volgt een beknopt verslag van de onvergetelijke ervaringen van ons team tijdens de SocialRun.

Langs verschillende steden

Met 22 teamleden vertrekt GGz Centraal vol goede moed vanaf vliegbasis Soesterberg voor de 12e editie van de SocialRun. De estafetteloop voert hen langs diverse steden, waaronder Amersfoort, Nijmegen, Venray, Eindhoven, Breda, Essen (België), Goes, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht, om uiteindelijk terug te keren naar het startpunt. Het weer speelt een belangrijke rol, met zonnige startcondities en een temperatuur van ongeveer 24 graden Celsius. ‘s Nachts daalt het kwik tot ongeveer 15 graden.

Maar de meest uitdagende omstandigheden treft het team aan bij de Deltawerken. Onze sporters trotseren stormachtig weer, hevige regenval en harde wind. Gelukkig breekt ‘s ochtends de zon weer door, en zo gaat het team verder. Op zondagmiddag, rond 17.30 uur, bereikt het GGz Centraal team vermoeid maar voldaan de finish, waar enthousiaste familieleden en vrienden hen verwelkomen voor een welverdiende huldiging.

Basiskampen

De SocialRun is niet alleen over de weg verlopen. GGz Centraal heeft met plezier gebruik gemaakt van basiskampen bij Reinier van Arkel in Vught, Atletiekvereniging AV Delta in Zierikzee, en de Buurtschuur van Kwintes in Lekkerker. Zonder deze locaties zou deelname aan de SocialRun niet mogelijk zijn geweest.

Vijfhonderdzevenenzestigduizend stappen

Enkele indrukwekkende cijfers van deze editie: de route bedraagt dit jaar 567 kilometer, wat overeenkomt met ongeveer 567.000 stappen. Het team was verdeeld in 3 subteams, bestaande uit 4 hardlopers, 3 chauffeurs, 3 vaste fietsers en 2 basiskampers. Gemiddeld hebben de deelnemers gedurende het weekend slechts 3,5 uur slaap gehad. Het GGz Centraal team heeft ook een bewonderenswaardig bedrag opgehaald met 239 donaties, wat neerkomt op een totaal van €3922,-. Dit geld gaat naar antistigmaprojecten en het bevorderen van inclusie voor mensen met psychische kwetsbaarheden.

Onvergetelijke ervaring

De GGz Centraal SocialRun-deelnemers kijken terug op een onvergetelijke uitdagende en sportieve ervaring en zijn trots op hun bijdrage aan het creëren van bewustzijn en steun voor mensen met psychische kwetsbaarheden.