In de geestelijke gezondheidszorg passen wij virtual reality (VR) op meerdere manieren toe. Een van die manieren is bij trauma-therapie, door middel van EMDR VR. Als innovatie-coördinator heeft Sanne Hendriks deze toepassing op de polikliniek persoonlijkheidsstoornissen getest. En met positieve resultaten!

Traumatherapie door middel van VR
In een podcast vertelt Sanne over EMDR VR. Hoe werkt de toepassing? En wat zijn de voordelen voor cliënten?
Ook geeft ze antwoord op vragen die andere behandelaren haar regelmatig stellen: is het niet te intens voor mensen om hun trauma zelfstandig te herleven? En kun je zo’n bril wel zomaar met iemand mee naar huis geven?

Werken als innovatie-coördinator
Bij GGz Centraal gebeurt er veel om innovaties in de zorg door te voeren. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, met de nieuwste technologie of door kleine aanpassingen op een afdeling.

Sanne is naast haar werk als psycholoog ook innovatie-coördinator. Een rol waarin ze innovaties binnen de organisatie probeert te implementeren. Alle collega’s van GGz Centraal kunnen zich daarbij aansluiten.

Lees meer over innovatie bij GGz Centraal.

Luister naar de podcast over EMDR-VR

Wil je de podcast liever luisteren in je favoriete podcast-app? Je vindt ‘m ook op Spotify, Apple Podcasts of jouw favoriete podcast-app.