Het is weer de tijd van het jaar waar enthousiastelingen bij GGz Centraal hun hardloopschoenen tevoorschijn halen. Zij formeren een team en bereiden zich voor op een van de belangrijkste evenementen in de landelijke ggz-sportkalender: de jaarlijkse 555 km estafetteloop. Vrijdag 15 september is het zover voor deze inmiddels geliefde traditie bij GGz Centraal.

Grenzen verleggen

De jaarlijkse estafetteloop is een gelegenheid waarin de geest van samenwerking en grenzen verleggen samenkomen. Ons team, bestaande uit cliënten tot en met raad van bestuur en alles wat er tussen zit, neemt met 22 mensen deel, legt Dinand van Dijk enthousiast uit. Hij is ervaringsdeskundige en doet voor de zesde keer mee. Alle teamleden leveren stuk voor stuk bijdragen aan een collectieve inspanning om de finish te bereiken. Dertien lopers, een fysio, chauffeurs, fietsers en verzorgers gaan voor de overwinning.

Langste estafetteloop van Nederland

Dit jaar belooft de langste estafetteloop van Nederland weer een opwindend spektakel te worden. Dat kan ook niet anders met veertig teams en 650 deelnemers en het motto ‘#meedoeniswinnen’. Vrijdagochtend om 10.50 uur klinkt het startschot en de finish is op zondag rond 18.30 uur. Het parcours begint op vliegbasis Soesterberg, slingert met de klok mee naar het Oosten om via Nijmegen naar het zuiden tot Venray, naar het westen langs Eindhoven, Breda, Goes in de provincie Zeeland, naar het noorden via Renesse, Hellevoetsluis, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht weer te eindigen op vliegbasis Soesterberg.

Diversiteit, inclusie en aandacht voor psychische kwetsbaarheid

Een van de meest opmerkelijke aspecten van de estafetteloop is de diversiteit aan deelnemers. Iedereen in de ggz heeft de kans om deel uit te maken van deze unieke ervaring. Dit inclusieve karakter draagt bij aan de charme van het evenement. De Socialrun heeft als doel aandacht te vragen voor mensen met psychische kwetsbaarheden en het verminderen van het stigma rondom psychische aandoeningen. Teams doen dit door geld in te zamelen voor projecten die bijdragen aan dit doel. Ons team heeft al meer dan 150 donaties ontvangen.

Wil je meer weten over ons team? Of wil je ons team sponsoren?

Kijk dan hier. Aanmoedigen kan natuurlijk ook! Wees welkom bij de start finish of ergens langs het parcours.

Volg ons tijdens de Social Run

We zijn tijdens de Socialrun te volgen via een tracksysteem. Een GPS module die met de teams meegaat en waarmee iedereen dus kan zien waar we zijn.  Je kunt ons volgen via deze link. Wij hebben nummer 15.