Hoe vindt en behoudt u een baan of opleiding?

Een baan of het volgen van een opleiding brengt veel voordelen met zich mee. Zoals inkomen, structuur, sociale contacten, zingeving en toekomstperspectief. Als u een psychische kwetsbaarheid heeft, is het vaak niet gemakkelijk om wensen op dat gebied te realiseren. Een IPS-trajectbegeleider kan u ondersteunen bij het vinden en behouden van werk of opleiding.

Heeft u de wens om te gaan werken? Of een opleiding te volgen?
Neem dan contact op met uw behandelaar. Samen kunnen wij dan kijken of IPS-trajectbegeleiding een passende stap voor u kan is.

Hoe werkt IPS?

Heeft u de wens om te gaan werken of een opleiding te volgen? En bent u in behandeling bij GGz Centraal? Dan kunt u in aanmerking komen voor een IPS-traject, als er een IPS-trajectbegeleider beschikbaar is in uw behandelteam. Iedereen kan meedoen 

Een reguliere baan of opleiding

Ons doel is om zo snel mogelijk actief naar een betaalde baan of opleiding met u te zoeken. Dat zijn overigens altijd banen of opleidingen waarop iedereen kan solliciteren of inschrijven.

Uw voorkeur staat voorop

Wij baseren keuzes rond werk of opleiding altijd op uw eigen voorkeuren, kwaliteiten en ervaringen. 

Afstemming met het behandelteam

Onze IPS-trajectbegeleiders nemen deel aan uw behandelteam. Wij stemmen daar ook zaken rondom werk/studie met elkaar af. Uiteraard bespreken wij de uitkomsten/adviezen ook met u.

Baan(kans)ontwikkeling

Wij hebben een netwerk van werkgevers. Met deze werkgevers bespreken wij welke vaardigheden er nodig zijn om een bepaalde functie uit te voeren. Daarnaast bekijken wij wat er voor u nodig is om een prettige werkplek te hebben.

Snel zoeken, snel plaatsen

Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk aan het werk te krijgen of een opleiding te vinden. Het is niet nodig om vooraf een training te volgen of werkervaring op te doen. Als het nodig is regelen wij ook training op de werkplek.

Ondersteuning rond werk en inkomen

Onze IPS-trajectbegeleiders helpen u ook aan juiste, begrijpelijke informatie over de gevolgen van betaald werk voor inkomen en uitkering. Wij werken hiervoor samen met gemeente en UWV. 

Blijvende ondersteuning

Na plaatsing is individuele begeleiding beschikbaar zo lang als het nodig en gewenst is. Met een maximale duur van drie jaar. Ook kunnen wij werkgevers ondersteunen, zodat het op de werkvloer goed blijft gaan.