De zorg heeft verslimmers nodig. Daarom nomineert Tenzinger sinds 2021 ieder jaar 24 bedenkers van slimme oplossingen voor grote zorguitdagingen met een zorgverslimmersaward. En dit jaar is Christel Hessels met HYPE genomineerd voor deze bijzondere award.

Christel: “De behandeling van veel ernstige psychische aandoeningen, zoals borderline persoonlijkheidsstoornis kan erg langdurig zijn. Bovendien start die behandeling niet altijd vroeg genoeg in het traject van de ontwikkeling van de stoornis en sluit niet altijd aan bij de belevingswereld van jongeren, waardoor veel van hen behandeling stoppen zonder het gewenste resultaat. Toepassing van de vroege interventie HYPE ondervangt deze problemen, en zorgt ervoor dat de jongere met kenmerken van borderline, zoals problemen in emoties en relaties in een relatief korte maar intensieve behandeling de juiste bagage krijgt om op eigen kracht verder te kunnen.”

Een van de aandachtsgebieden waarmee Christel in haar werk veel te maken heeft, is borderline. Ze weet als geen ander: hoe eerder je er als behandelaar bij bent om een borderline persoonlijkheidsstoornis te behandelen, hoe gunstiger de prognose. En het belang hiervan is enorm, omdat het gaat om jonge mensen. Als zij snel leren om te gaan met hun kwetsbaarheid, is de kans kleiner dat hun latere leven wordt ontregeld door hun psychische aandoening.

Stem op Christel

Wil je ook dat Christel kans maakt op deze mooie award? Stem dan massaal mee door op deze pagina te stemmen. Je kunt gewoon stemmen op de button onder haar naam. Ook kun je op die pagina onder haar profiel meer lezen over het programma HYPE (Helping Young People Early).
Zegt het voort!