In het voorjaar 2020 werd het Maatjesproject van de regio Eemland genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Dit leverde ons het mooie geldbedrag op van € 1500,-

Van dit bedrag willen wij onze Maatjeskoppels de gelegenheid geven om samen een gewenst ‘droomuitje’ te hebben. Aan de Maatjeskoppels is de uitdaging gegeven om hiervoor met leuke ideeën te komen. Wij proberen zoveel mogelijk dromen uit te laten komen van dit budget…

Het Maatjeskoppel Lisa & Eveline beten samen het spits af. Eveline van der Horst, vrijwilligster in het Maatjesproject, maatje van Lisa schreef een verslag over deze bijzondere middag samen.

Sinds een klein half jaar ben ik het maatje van Lisa. Lisa en ik zien elkaar eens in de twee weken (met uitzondering van de corona periode uiteraard).  Meestal gaan we een stukje wandelen of gaan we samen de stad in. Toen ik hoorde dat we  iets leuks mochten gaan doen met de prijs vanuit de nominatie van ”Appeltjes van Oranje” vroeg ik Lisa wat haar leuk leek om te doen. Lisa is gek op typische ‘vrouwendingen’ en het idee wisselde dan ook van samen naar de kapper of schoonheidsspecialist tot het uiteindelijk een bezoekje aan de nagelstudio werd.
Aangezien ik dit nog nooit eerder had gedaan vond ik het leuk dat Lisa mij hierin mee kon nemen. Lisa hielp mij dan ook bij het kiezen van de geschikte nagels. We konden gelijktijdig plaatsnemen in de salon en na ruim een uur onder handen te zijn genomen hadden we beide spiksplinternieuwe nagels. We besloten daarna nog even ijsje te halen op het terras om even bij te komen van dit avontuur. Het was namelijk best een bevalling om op een behoorlijk warme dag een uur met mondkapje op in de salon te zitten. Lisa wilde mij graag trakteren op het ijsje wat ik erg kon waarderen. Op het terras hebben we nog even gezellig gekletst en tot slot nog een kleine wandeling gemaakt. Het was een  geslaagde dag waarop Lisa en ik weer een stukje dichter bij elkaar zijn gekomen!