Op Zon & Schild, in de hal van het gebouw van Eikenstaete trad begin december een muziektrio op. The Blue Suspenders uit Amersfoort brachten vrolijke dixieland. Een bijzonder cadeau van de buren van Eikenstaete: uitvaartzorg Meijerink.

Op donderdag, 8 december, begon het zo rond een uur of twee al wat te gonzen binnen Eikenstaete. Langzaamaan kwamen de eerste nieuwsgierige feestgangers naar de Centrale Hal, waar de band aan het uitpakken was. Ondertussen werd er koffie gezet in de keuken en waren de zoete lekkernijen onderweg.

De buren van Eikenstaete
In april van dit jaar bestond Meijerink Uitvaart Zorg (onder andere gevestigd in De Pyramide) 10 jaar en wilde dit op een andere manier vieren dan misschien gebruikelijk is. Hans Meijerink vertelt: ‘Het ging mij erom dat we, ter gelegenheid van de verjaardag van MUZ, eens een andere groep mensen trakteren dan het meest voor de hand liggende eigen netwerk. Een groep voor wie het leven niet altijd een feestje is, heeft meer aan een feestje dan de gemiddelde welgestelde Amersfoorter. En omdat we buren zijn van Eikenstaete en geregeld voor hen werken leek het me leuk iets voor de bewoners en medewerkers daar te doen.’

En een feestje is het zeker geworden. Trio de The Blue Suspenders zetten de toon met bekende liedjes overgoten met hun eigen dixieland en jazz-sound. Er werd meegezongen, geklapt en zelfs gedanst. De medewerkers van MUZ gingen meerdere keren rond met soesjes, petit-fours en chocolade en maakten een praatje met de gasten. De sfeer was feestelijk en ontspannen. Zo tegen vijven deden The Blue Suspenders er nog een schepje bovenop door met de banjo en de tuba door de zaal te trekken. Een swingende afsluiting van een zeer feestelijke middag!

Hartelijk dank aan Meijerink Uitvaartzorg, The Blue Suspenders en alle anderen die deze middag tot een succes hebben gemaakt, we hebben enorm genoten!

Caroline McCabe, regie-/coördinerend verpleegkundige afdeling Eikenstaete