Eindelijk was het zover! De kleurrijke bus van het Ricciotti ensemble draaide op 28 juli het terrein van Zon & Schild op. Helemaal klaar voor een daverend optreden.

Het Ricciotti ensemble bestaat uit 42 jonge, enthousiaste, professionele – en amateurmusici. Sinds de oprichting in 1970 spelen zij voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Op straat, in het asielzoekerscentrum, in verzorg- en verpleeghuizen, in het vliegtuig of de gevangenis, in het buitenland en gelukkig ook op Zon & Schild in Amersfoort! Het Ricciotti ensemble speelt overal en voor iedereen symfonische muziek. De naam Ricciotti ontleende het ensemble aan de componist van het eerste stuk op de lessenaar, namelijk een van de Concerti Armonici van Carlo Ricciotti.

Wat heeft iedereen ervan genoten!

Tussen 15.00 – 16.00 uur speelden zij de sterren van de hemel. Goede muziek, laagdrempelig, volop interactie met de luisteraars, op elke plek en voor allen die ervan willen genieten. Het publiek voelde zich comfortabel en de musici vrij om de muziek op de hun eigen wijze ten gehore te brengen. Er werd door het publiek meebewogen, geklapt en zelfs gedirigeerd.

Het Ricciotti ensemble ziet muziek als een middel om mensen gelukkig te maken en nader tot elkaar te brengen. Zoals ieder mens een gelijk recht heeft op geluk, heeft ieder mens een gelijk recht op muziek.

Dat is hen zeker gelukt. Het was een zeer geslaagd optreden!

Marie – Louise Hehenkamp
vrijwilligster GGz Centraal, regio Eemland