In de regio Flevoland gelden de volgende wachttijden:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 6 juni 2024.

De tabel hieronder geeft aanmeldings- en behandelingswachttijd weer die gebaseerd is op de afgelopen 2 maanden. De getoonde wachttijden zijn de gemiddelden van de gebiedsteams in Almere en Lelystad/ Dronten/ NOP. Wilt u weten wat de exacte wachttijd is van het gebiedsteam in uw regio is? Neem dan contact op met onze collega’s van het aanmeldbureau: 088-1340410.

de Meregaard
(Almere)
actueel
wachtenden
intake
aanmeldings-
wachttijd (laatste
2 maanden)
actueel
wachtenden
behandeling
behandelings-
wachttijd (laatste
2 maanden)
volwassenenpsychiatrie 129 ± 6 weken 72 ± 3 weken
ouderenpsychiatrie 17 ± 7 weken 14 ± 5 weken
ziekenhuispsychiatrie en
medische psychologie
30 ± 9 weken 14 ± 8 weken
Emerhese (ambulant) 93 ± 53 weken 43 ± 6 weken
Meerzicht
(Lelystad)
       
volwassenenpsychiatrie 65 ± 8 weken 52 ± 3 weken
ouderenpsychiatrie 21 ± 8 weken 15 ± 3 weken
ziekenhuispsychiatrie 7 ± 2 weken 3 ± 3 weken
Dronten         
volwassenenpsychiatrie 30 ± 7 weken 5 ± 1 week
Emmeloord        
volwassenenpsychiatrie 61 ± 14 weken 16 ± 2 weken
GGZ hulp
online                
actueel
wachtenden
intake
aanmeldings
wachttijd (laatste 
2 maanden)
actueel
wachtenden
behandeling
behandelings
wachttijd (laatste
2 maanden)
       47 ± 5 weken 72 ± 4 weken

Toelichting
De wachttijden bij GGz Centraal zijn niet afhankelijk van verzekeraars. Op deze pagina zijn geen wachttijden opgenomen voor klinische behandeling.

Aanmeldingswachttijd
Dit is wachttijd van de aanmelding – het moment dat alle vereiste informatie bij ons binnen is – tot de intake. Voor het beoordelen en plannen van een specialistische  intake is een volledige verwijzing én informatie over eventuele eerdere behandelingen noodzakelijk.

Behandelingswachttijd  
Dit is de wachttijd vanaf het eerste intakecontact tot einde wachten.

In geval van acute crisis is er geen wachttijd!
Wie dringend hulp nodig heeft, moet eerst naar uw huisarts of de vervanger. De huisarts  kan contact opnemen met de plaatselijke crisisdienst. Als een patiënt al in behandeling is bij een ggz-instelling kan hij of zij contact opnemen met de huidige behandelaar.

Zorgbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij streven ernaar dat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met ons een intakegesprek krijgt en dat binnen 6 weken vanaf de laatste intake de behandeling start. Dit zijn tevens de wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen en als aanvaardbaar worden gezien (de zgn. treeknormen). Als u desondanks de wachttijd te lang vindt, kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.

Meer informatie over de regio Flevoland?
Bent u op zoek naar meer informatie over onze regio Flevoland? Dan vindt u deze hier.

Wat kunt u doen tijdens uw wachttijd?

Is er bij u sprake van een wachttijd voordat u bij GGz Centraal in behandeling komt? Dan kunt u ook eens een kijkje nemen op de site van MIND. MIND is een organisatie buiten GGz Centraal die de psychische gezondheid wil verbeteren en iedereen die te maken heeft met psychische klachten ondersteunt. MIND werkt hard aan een samenleving die investeert in mentale gezondheid en er alles aan doet om onnodig psychisch leed te voorkomen. MIND geeft een stem aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten en biedt informatie, advies en ondersteuning.