Op Eikenstaete behandelen we ouderen met psychiatrische of ernstige psychosociale aandoeningen. Soms is er ook sprake van andere problemen. Bijvoorbeeld op fysiek of sociaal gebied.

gerontopsychiatrie
Binnen de ‘gerontopsychiatrie’ behandelen we ouderen met een psychiatrische diagnose. De behandeling richt zich op het vermindering van de kenmerken van de ziekte. We willen het functioneren verbeteren en tegrugval voorkomen. Is er sprake van een blijvende beperkingen? Dan is de behandeling gericht op hulp bij het accepteren. En het leren omgaan met die beperkingen. Er zijn verschillende vormen van behandeling en begeleiding mogelijk. Dat is afhankelijk van de vraag en mogelijkheden van de patiënt en de doelen.

palliatieve unit
In Eikenstate hebben we ook een palliatieve. Hier kunnen mensen met een psychiatrische aandoening terecht die ten gevolge van een ongeneeslijke ziekte in laatste fase van hun leven zijn beland. Lees meer over de palliatieve zorg.

dansproject
Bekijk hier de film van het prachtige dansproject dat we deden samen met ‘Scholen in de kunst’.

meer op deze locatie

Eikenstaete is op Zon & Schild. Wil je weten welke afdelingen hier nog meer zijn? Ga dan naar de pagina van Zon & Schild

contactgegevens

Utrechtseweg 266
3818 EW Amersfoort
Postbus 3051
3800 DB Amersfoort
Telefoon 033 4609609

folders