Beschermd wonen Nunspeet heeft 29 plekken. Een aantal huizen is te vinden aan de Sibeliusstraat, waar overdag begeleiding aanwezig is. Aan het eind van de avond en nacht kunt u gebruik maken van de nachtbereikbaarheid van Ambulante Hulp Midden Nederland. Zij kunnen langskomen op locatie als dit nodig is.

In deze beschermende woonvorm kunnen bewoners terecht met een WLZ of WMO-indicatie. Binnen de woning heeft u een eigen kamer en deelt u de gezamenlijke ruimtes: de badkamer, keuken, woonkamer en tuin.

Wat is de bedoeling?
Als u beschermd woont, draait u mee in een huishouden. U oefent met kameronderhoud, het doen van boodschappen, koken, het zelfstandig leren doen van uw was, etc. Maar onze begeleiding kan ook ondersteuning bieden bij het aanleren van vaardigheden in samenwonen met anderen en het aangaan van sociale contacten.

Daginvulling?
Heeft u nog geen daginvulling? Ook daarbij kunnen wij meedenken met hulp van bijvoorbeeld een ‘jobcoach’. U krijgt een persoonlijk begeleider die samen met u een begeleidingsplan maakt. In dit plan worden uw doelen beschreven, zoals ‘waar wilt u naartoe werken?’ En ‘wat heeft u hiervoor nodig?’
Samen met de begeleiding gaat u hier vervolgens mee aan de slag.

Dependance
Daarnaast hebben wij nog een aantal dependance-woningen. De Gerbrandystraat, de Jan Mankesstraat en de Piersonstraat.
In deze woningen is de begeleiding anders ingericht dan op de beschermende woonvorm. In de dependance-woningen is overdag twee keer vier uur begeleiding aanwezig. En dienst in de ochtend en één dienst in de middag. Dit betekent dat bewoners meer zelfstandigheid hebben en hun hulpvraag uit kunnen stellen.

In de dependance-woning heeft u een eigen kamer en deelt u de keuken, woonkamer, badkamer en tuin.
Aan het eind van de avond en nacht kunt u gebruik worden gemaakt van de nachtbereikbaarheid van Ambulante Hulp Midden Nederland. Zij kunnen langskomen op locatie als dit nodig is.

Lees meer over beschermd wonen.

Overzicht beschermd wonen

Wij hebben verschillende locaties voor beschermd wonen in Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en ’t Harde.
Wilt u een overzicht van al deze locaties? Ga naar  ‘waar vindt u ons’ en zoek op trefwoord ‘beschermd wonen’.

Meer informatie

Over aanmelden
zorgbemiddeling Veluwe & Veluwe Vallei
zorgbemiddeling@ggzcentraal.nl 
0341 566301

Kosten

contactgegevens

Sibeliusstraat 1 -7
8071 VD Nunspeet

folders