Beschermd wonen ‘t Harde biedt 19 plekken aan voor bewoners met WLZ of WMO-indicatie. Aan de Kruisakkerweg zijn meerdere huizen gevestigd voor beschermd wonen. Per woning heeft u een eigen kamer en deelt u de badkamer, keuken, woonkamer, tuin samen met andere bewoners.

Daarnaast zijn er in ‘t Harde huurwoningen gevestigd aan de Vale Ouwelaan waar u door kunt stromen naar meer zelfstandigheid. Bij deze huurwoningen verwachten wij behoorlijk meer eigen regie en zelfstandigheid van u. Dat betekent dat er meer begeleiding is op afspraak en het initiatief om afspraken te maken ligt bij u zelf.

Er is ook een logeerplek beschikbaar, voor wanneer u tijdelijk een plek nodig heeft.

Aan het eind van de avond en nacht kunt u gebruik maken van de nachtbereikbaarheid van Ambulante Hulp Midden Nederland.

Wat is de bedoeling?
Als u beschermd woont, draait u mee in een huishouden. U oefent met kameronderhoud, het doen van boodschappen, koken, het zelfstandig leren doen van uw was, etc. Maar onze begeleiding kan ook ondersteuning bieden bij het aanleren van vaardigheden in samenwonen met anderen en het aangaan van sociale contacten.

Daginvulling
Heeft u nog geen daginvulling? Ook daarbij kunnen wij meedenken met hulp van bijvoorbeeld een ‘jobcoach’. U krijgt een persoonlijk begeleider die samen met u een begeleidingsplan maakt. In dit plan beschrijven wij uw doelen beschreven, zoals ‘waar wilt u naartoe werken?’ En ‘wat heeft u hiervoor nodig?’
Samen met de begeleiding gaat u hier vervolgens mee aan de slag.

Lees meer over beschermd wonen.

Overzicht beschermd wonen

Wij hebben locaties voor beschermd wonen in Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en ’t Harde.
Wilt u een overzicht van al deze locaties? Ga naar  ‘waar vindt u ons’ en zoek op trefwoord ‘beschermd wonen’.

Meer informatie

Over aanmelden
zorgbemiddeling Veluwe & Veluwe Vallei
zorgbemiddeling@ggzcentraal.nl 
0341 566301

Kosten

contactgegevens

Kruisakkerweg 4 en 15 -25
8084 BK t Harde
Telefoon 0525 654435

folders