De Ganzenhof in Putten is een beschermende woonvorm van GGz Centraal met 33 plekken. Wij ondersteunen mensen met een GGZ indicatie (WMO/ WLZ) bij wonen, het vinden van een zinvolle dagbesteding, het opbouwen van sociale relaties en het maken van ‘gezonde keuzes’. Wij bieden herstelondersteunende zorg. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de mensen zelf keuzes kunnen maken. Een persoonlijk begeleider helpt de mensen bij deze ‘zoektocht’ naar maatschappelijk herstel en is een vast aanspreekpunt.

De doelgroepen voor de Ganzenhof zijn:

  • Cliënten met (ernstige) psychische problematiek
  • Jonge cliënten met een autisme-spectrum stoornis
  • Cliënten met psychische problematiek en verslavingsproblematiek; daarbij is het van groot belang om te weten dat wij GEEN ‘gedooglocatie’ zijn

Naast woonbegeleiding op de beschermde woonvorm, bieden wij ook zorg bij mensen thuis. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en tegelijkertijd is het ook een mooie tussenvorm tussen beschermd wonen en zelfstandig wonen met ambulante woonbegeleiding.

Locatie
De Ganzenhof is mooi gelegen, vlakbij het centrum en aan de rand van het bos. Op het terrein vindt u het hoofdgebouw, zes woongebouwen, een rustplek en de tuin achter het hoofdgebouw.

De gebouwen
In het hoofdgebouw zijn verschillende ruimtes te vinden. Zo vindt u hier het kantoor van de woonbegeleiding en zijn er diverse spreekruimtes, een creatieve ruimte, een soosruimte en een sportruimte. In de sportruimte kunt u (onder begeleiding) sporten. Denk dan bijvoorbeeld aan fitness en boksen.
Verder hebben we zes mountainbikes en bieden wij 1 x per week een tocht met begeleiding aan. De tuin dient als een rustplek. Wij houden kippen, hebben een moestuin en een zitgedeelte waar wij (met begeleiding) wekelijks in het weekend samenkomen om koffie te drinken, soms met een kampvuur. Naast de benoemde activiteiten die wij aanbieden is het ook nog leuk om te weten dat wij vanuit het hoofdgebouw tweewekelijks een eetcafé organiseren. Voor een klein bedrag kunnen de mensen dan samen een gezonde maaltijd nuttigen (en deelnemen aan de voorbereidingen).

Wonen
Wij hebben vijf moderne woongebouwen met de naam Bosrand 2, Bosrand 4, Bosrand 8, Bosrand 10 en Bosrand 12. Het zijn 5- of 6- persoonswoningen waarin we elke bewoner een eigen zit/slaapkamer met douche en toilet bieden. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, keuken, bijkeuken en terras.
Op Bosrand 10 en 12 verblijven (hoofdzakelijk) jonge mensen met autismeproblematiek. Herkenning en acceptatie zijn daarbij belangrijke onderdelen van een succesvol verblijf.
Ook hebben we nog een wat ouder gebouw: de Magnolia. Dat heeft een heel eigen indeling. In dit gebouw zijn douche en toiletruimte voor gezamenlijk gebruik. Ook is hier een logeerplek beschikbaar voor mensen die tijdelijk bij ons verblijven. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een crisis te voorkomen en/of om rust en stabiliteit terug te vinden.

Elke woning heeft dus een eigen ‘profiel’. Tijdens de intake kijken we zorgvuldig in welke groep de nieuwe bewoner het beste past.

Overzicht beschermd wonen

Wij hebben locaties voor beschermd wonen in Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en ’t Harde.
Wilt u een overzicht van al deze locaties? Ga naar  ‘waar vindt u ons’ en zoek op trefwoord ‘beschermd wonen’.

Meer info

Over aanmelden
zorgbemiddeling Veluwe & Veluwe Vallei
zorgbemiddeling@ggzcentraal.nl 
0341 566301

Kosten

contactgegevens

Grieteweg 8
3881 MA Putten
Telefoon 0341 474500

folders