Dat kan. Wil je je dossier inzien, vraag het dan aan je behandelaar. Inzage vindt in principe plaats in het bijzijn van de behandelaar. Op die manier kan hij of zij zaken in het dossier uitleggen. Gegevens van en over anderen mag je overigens niet inzien. Dat kunnen bijvoorbeeld gegevens zijn van een naaste met wie je behandelaar heeft gesproken. De behandelaar maakt deze gegevens tijdelijk onleesbaar als je je dossier inziet.
Wil je weten welke hulpverleners je dossier of delen ervan hebben ingezien?
Dan kun je een inzage-overzicht opvragen.

Hoe kun je je dossier opvragen?

  • Ben je nog in behandeling? Dan kun je een verzoek indienen bij je behandelaar.
  • Ben je niet meer in behandeling? Stuur dan een schriftelijk verzoek naar de directie van het organisatieonderdeel waar je in behandeling bent geweest.

Je vindt hier een overzicht van al onze locaties.

Termijn
Aan een verzoek geven wij zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen één maand, gehoor. Afhankelijk van de ingewikkeldheid van het verzoek kunnen wij die termijn nog eens met twee maanden verlengen. Voordat wij aan het verzoek kunnen voldaan, moeten wij altijd naar een geldig legitimatiebewijs vragen.
Bij een verzoek tot vernietiging van een dossier kunnen wij deze termijn overschrijden als de rekening van je behandeling met je zorgverzekeraar nog niet is afgerond. Direct na afronding kunnen we het dossier vernietigen.

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Lees  de actuele informatie.