Christel Hessels is sinds 2014 werkzaam als klinisch psycholoog en P-opleider bij GGz Centraal.

Zij richt zich vooral op vroege interventie en psychotherapie bij adolescenten en jong volwassenen met (kenmerken van) borderline persoonlijkheidsstoornis met het model Helping Young People Early (HYPE).

Haar promotieonderzoek, in samenwerking met Universiteit Utrecht, richt zich op de sociale factoren bij jonge mensen met persoonlijkheidsstoornissen.

Nadat er in de afgelopen decennia grote ontwikkelingen zijn geweest in het onderzoek naar persoonlijkheidsstoornissen, is nu ook het onderzoek dat zich richt op adolescenten met een inhaalspurt bezig. Dit geldt voor zowel adolescenten bij wie reeds sprake is van een volledig ontwikkelde persoonlijkheidsstoornis, als bij hen van wie er sprake is van een zich ontwikkelende persoonlijkheidsstoornis. Christel richt draagt met haar promotieonderzoek bij aan dit groeiende wetenschappelijke terrein. Zij richt zich op de sociale informatieverwerking, netwerken en relaties van adolescenten met (kenmerken van) een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Prof. dr. M. A. G. van Aken (Universiteit Utrecht) treedt op als promotor bij het promotietraject.