Na maandenlange intensieve voorbereiding, door de medewerkers dagbesteding Willemijn en Tim, was het dan eindelijk zo ver. De Winterfair 2018 kon van start gaan. Veel werk werd er vooraf op de verschillende werkplaatsen van dagbesteding  verzet   om unieke cadeau’s en pakketten samen te stellen, welke werden vervaardigd door/met clienten. Deze konden met de toegezonden vouchers worden aangeschaft of contant betaald.

Ook dit jaar mochten wij ons weer verheugen op de inzet van studenten van het Hoornbeeckcollege. Voorafgaand aan de Winterfair kwam een delegatie van hen (de ‘ PR groep’) naar Zon & Schild om samen met een medewerker studio ‘ druk met werk’ de uitnodigende posters te maken.

Zij hebben een verslag gemaakt van hun ervaringen:

‘Begin december zijn wij, drie studenten van het Hoornbeeck College uitgevlogen naar Zon & Schild, om een flyer te maken voor de Winterfair. Na de ontvangst hebben wij in samenwerking met een medewerker van studio ‘druk met werk’, een prachtige flyer weten te maken. Op 20 december was de grote dag. Rond 12.15 uur stroomden de cliënten en het personeel binnen. Het was een grote enthousiaste opkomst. Deze middag hebben wij verschillende mensen gesproken. Een aantal cliënten vertelde vol enthousiasme over hun aankopen.  Een cliënt miste de verkoop van de colbertjes, maar kocht een stropdas die hij kon dragen tijdens het kerstfeest. Een medewerker kocht zoals ieder jaar een vogelhuisje, om de verzameling thuis uit te breiden.

Wij zagen bij verschillende mensen een brede glimlach toen een kop soep of verse poffertjes werden geserveerd. Hier werd zichtbaar van genoten! Ons koor wekte veel emoties op. Cliënten herkenden de muziek en ervaarden zo de kerst. Ieder liet op een eigen manier zien hoe de muziek hem of haar raakte. De verbondenheid en het samenzijn werd door verschillenden opgemerkt. Genoten werd van idee om niet alleen te hoeven zijn of je zo te voelen. Al met al heeft een ieder op zijn of haar manier genoten van de warme en vrolijke sfeer. Daarom willen wij iedereen bedanken die hieraan hebben meegewerkt, zonder jullie had deze onvergetelijke Winterfair niet kunnen plaatsvinden.

Ondanks alle trieste omstandigheden die wij hebben mogen zien, willen wij iedereen al het goede toewensen!’

Voorafgaand aan de inzet op de Winterfair hebben de studenten een crowdfundingsactie gehouden. Van het ingezamelde geld zijn prachtige kerstpakketten samengesteld voor de bewoners van de afdelingen Eikenstaete en Beukenhorst. Iedere unit mocht op deze dag zo’n mooi pakket in ontvangst nemen. Een mooier begin van de Kerst was toch niet denkbaar…

Wij willen de studenten en docenten van het Hoornbeeckcollege heel hartelijk dank voor hun inzet en wij zien jullie graag weer terug tijdens de Winterfair 2019!

Eline, Gerlinda en Colinda, vierdejaars studenten verpleegkunde van het Hoornbeeckcollege,
Willemijn Raat & Tim Thunnissen, medewerkers Dagbesteding
Claudia Barneveld, coordinator vrijwilligerswerk/MBO, regio Eemland