Rotaryclub Amersfoort-regio steekt de handen uit de mouwen voor de aanleg van de beweegtuin op de locatie Zon & Schild! Op zaterdag 18 maart was het D Day op de locatie Zon & Schild.

Twaalf stoere mannen van deze serviceclub meldden zich om 9.00 uur bij het Raakpunt om op hun vrije zaterdag flink wat werk te verzetten. De club werd opgesplitst in drie groepen. De eerste groep is aan de slag gegaan om 20 gaten te graven (allemaal handwerk!) die op hun kosten, straks volgestort worden met beton. Deze betonblokken gaan straks als fundering dienen voor de toestellen die, in het kader onze nieuwe beweegtuin, op dit prachtige terrein een plaats krijgen. De tweede groep is aan de slag gegaan bij de afdeling Eikenstaete. De tuin werd ontdaan van mos en onkruid. Het houten meubilair werd netjes schoongemaakt. Ook werden bloembakken gevuld met fleurige voorjaarsbloeiers. Binnenkort is er een familiedag op Eikenstaete en we kunnen de verwanten van onze cliënten zo met alle egards ontvangen! De derde groep ging aan de slag rond Beukenhorst, Eikenstaete en Cederhorst. Alle lantaarnpalen werden schoongemaakt, zodat de omgeving van die paviljoens weer een frisse aanblik heeft.

Er is keihard gewerkt door deze stoere mannen, zie de foto’s. Men liet zich in het geheel niet ontmoedigen door hier en daar een buitje regen.

De Rotaryclub Amersfoort-regio heeft zich voor een periode van drie jaar verbonden aan Zon & Schild. De komende periode gaan wij brainstormen over welke uitdagende klussen wij nog meer voor hen hebben liggen.

Dank ook aan vrijwilligers Pavel en Wil onder wiens bezielende leiding deze pittige klussen geklaard zijn.

Binnenkort worden de beweegtoestellen geplaatst en wordt er schors uitgereden. Daarna volgt natuurlijk een officiële opening! De aanleg van de beweegtuin werd mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Amersfoort-regio en een financiële bijdrage van Rabobank Eemland en het Chevallierfonds. Met dank!

Ad van Dijk, hoofd faciliteiten regio Eemland
Nienke van den Boogaard, projectleider aanleg beweegtuin
Claudia Barneveld, coördinator vrijwilligerswerk/MBO, regio Eemland