Ook dit jaar was er een NLDoet op Zon & Schild, locatie Eikenstaete. En wat voor een! Het thema was ‘Stars & Stripes, the American Style’.

Vrijdag 10 maart 2017, 13.00 uur. Zeer enthousiaste vrijwilligers van het Hoornbeeckcollege  die zich voor de gelegenheid in een country style hadden gekleed gingen van start. In  ‘no time’ werd de hal van Eikenstaete werd omgetoverd in de bekende  Nl Doet-sfeer. Oranje vlaggetjes werden opgehangen. Ook waren Amerikaanse vlaggen uitgeprint, wat het geheel op en top country style maakte.

Om 14.00 uur verrichtte Leen Kievit, directeur van Zon & Schild, de officiële opening. Hierna gingen twee vertegenwoordigers van Linedance.nl, een linedancegroep uit Amsterdam, van start met het programma. Er werd een workshop linedance verzorgd en de twee linedancers gaven ook wat demonstraties. Veel bewoners van Eikenstaete en Berkenrode deden enthousiast mee. Anderen genoten van afstand van het spektakel. Natuurlijk werd ook de inwendige mens deze middag niet vergeten. Er waren lekkere drankjes en hapjes én niet te vergeten, donuts en popcorn.

Een heel bijzondere middag, waar iedereen enorm van genoten heeft.

Dank aan alle vrijwilligers én medewerkers van Eikenstaete en afdeling Dagbesteding voor hun enthousiaste inzet. NL Doet 2017 werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Oranje Fonds.

Claudia Barneveld, coördinator vrijwilligerswerk/MBO, regio Eemland.