Medewerkers van cateraar De Kroon Daily Deli verzorgden op 7 februari een kookworkshop voor deelnemers DAC de Boeier.

Op dinsdagavond 7 februari 2017 waren 10 deelnemers van het DAC De Boeier uitgenodigd om een kookworkshop op locatie te volgen bij cateringbedrijf De Kroon Daily Deli. We werden zeer gastvrij ontvangen met een gezellig drankje en stelden ons aan elkaar voor. Er werd ons uitgelegd wat voor catering bedrijf de Kroon Daily Deli is. Vanuit het Matchpoint Amersfoort gaf Saskia uitleg over hoe deze match tot stand kwam. De match werd gesloten tijdens de MatchBeurs Amersfoort, dé ontmoetingsplek in Amersfoort, waar bedrijven en non-profit instellingen projecten aan elkaar ‘verhandelen’. Wij vertelden wat dagactiviteitencentrum De Boeier te bieden heeft. Daarbij werd ook vermeld dat een aantal van de deelnemers aan de workshop werkzaam is in de keuken van de Boeier en iedere dag een gezonde lunch verzorgt.

Na het voorstellen werd ons uitgelegd welke recepten wij deze avond zouden bereiden. Als voorafje een lekkere pompoensoep, hier werd door 3 mensen aan gewerkt. Als hoofdgerecht Rouleau van kip, met pancetta en spinazie, ook hier waren 3 deelnemers druk mee. Bij dit gerecht werdenRosevalaardappeltjes met rozemarijn en bosui geserveerd, door 2 andere mensen klaargemaakt. Als toetje hadden maakte 1 deelnemer Hemelse modder. Bij alle rechten kregen wij ondersteuning van twee medewerkers van Daily Deli.

De sfeer was ontspannen en gezellig en er werd met veel plezier gekookt. Nadat wij klaar waren met alle bereidingswerkzaamheden, werd de tafel gedekt en hebben wij de gerechten heerlijk opgegeten. Elk clubje vertelde hoe het bereiden in zijn werk was gegaan. Als dank voor de kookworkshop hebben wij een aandenken aangeboden in de vorm van een door ons gemaakte klok van mozaïekwerk. Tot slot kregen wij de recepten mee naar huis.

Bedankt voor de zeer geslaagde workshop!

Marlies Otto, medewerker dagbesteding DAC de Boeier
Claudia Barneveld, Coördinator Vrijwilligerswerk/MBO GGz Centraal, regio Eemland