Tijdens de matchbeurs, november 2016 in Amersfoort, sloten installatiebedrijf Lomans en GGz Centraal een deal. De afdeling marketing/communicatie wilde graag een kijkje nemen in elkaars keuken.

In februari bracht ik een bezoek aan Lomans en begin maart bracht mijn communicatie collega van Lomans, Constance van Reeuwijk een bezoek aan ons. Het waren inspirerende uitwisselingen. Lomans is een commercieel technisch bedrijf met zo’n 230 medewerkers, de helft werkt in de buitendienst en de rest binnen, vanuit 2 locaties. De Amersfoortse locatie ligt op bedrijventerrein Calveen. GGz Centraal – non-profit – heeft zo’n 2700 medewerkers, verdeeld over zo’n 70 verschillende adressen in een groot werkgebied. De Amersfoortse locatie Zon & Schild ligt in een bosrijke omgeving.

De organisaties zijn dus behoorlijk verschillend maar de communicatie aanpak is grotendeels toch ook wel vergelijkbaar. Grootste verschillen? Lomans organiseert regelmatig evenementen, zo waren zij afgelopen jaar hoofdsponsor van ‘Proef Amersfoort’. Voor GGz Centraal spelen perscontacten een belangrijke rol terwijl dat bij Lomans bijna nooit aan de orde is.

Het was een leerzame uitwisseling, met dank aan Matchpoint Amersfoort.

Ans Zandee, staffunctionaris communicatie