Albert Heijn (vestiging Oostermeent in Huizen) adopteert Zon & Schild met de Moestuintjesactie.

Na bemiddeling van vrijwilligster Betty heeft een van de vestigingen van AH (voor de tweede achtereenvolgende keer) besloten om de locatie Zon & Schild als ‘hét goede doel’ aan te merken. Klanten van deze winkel die geen belangstelling hadden voor een ‘moestuintje’ konden deze gadget doneren aan Zon & Schild. Hiertoe werd een speciale zuil geplaatst, (met als opschrift: ‘bestemd ter donatie voor Zon & Schild te Amersfoort’) waar de gulle gaven gedoneerd konden worden.

Onze patiënten kunnen aan de slag om de plantjes te zaaien. Dit gebeurt in de kweekkas die aan onze Vlindertuin verbonden is. Ineke werkbegeleidster van de tuin, kon melden dat de eerste plantjes zijn gezaaid. Patiënten werkzaam bij de Vlindertuin(en ‘op zichzelf wonen’) kunnen zélf ook groenten mee naar huis krijgen. Hier kunnen zij thuis mee koken. Vers en aangezien hun budget zeer beperkt is, helpt het hen ook om hun kosten te drukken.

De groenten worden tevens gebruikt in het lunchcafé Appeltje-Eitje van Zon & Schild. Hier wordt twee maal per week, gekookt door patiënten met verse ingrediënten. Appeltje-Eitje is op dinsdag en donderdag geopend van 12.00 uur – 13.30 uur.  Bezoekers van het lunchcafé zijn patiënten en hun familie en medewerkers van de locatie Zon & Schild. Ook u als vrijwilliger bent van harte welkom in Appeltje-Eitje. Misschien een leuke tip om eens samen met uw ‘Maatje’ een bezoekje te brengen aan deze unieke eetgelegenheid.

Dank aan vrijwilligster Betty en supermarktmanager Jeroen voor de grote hoeveelheid ‘Moestuintjes’ die wij mochten ontvangen.