Nutreco biedt, in het kader van maatschappelijke betrokken ondernemen, bezoekers DAC de Boeier dagje uit aan naar Openlucht Museum Arnhem.

Wat hebben wij een hele leuke dag gehad in het Openlucht Museum in Arnhem! Wij hadden om te beginnen natuurlijk een prachtige start met fantastisch weer en bovendien waren we met een leuke groep mensen die ons mee op stap namen. Dit waren medewerkers van Nutreco, een onderneming voor de productie van en handel in diervoeding (veevoer en visvoer) en vlees. In de bus werd  al druk met elkaar gepraat en dat resulteerde soms in verrassende gesprekken. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en in het Braziliaans. Kortom, er was al flink wat conversatie tussen mensen van DAC de Boeier en de medewerkers van Nutreco.

Aangekomen in het park werd er op koffie/thee en appeltaart getrakteerd. In de ochtend was op de Boeier voor iedereen een lunchpakketje gemaakt en deze pakketjes werden uitgedeeld. De groepjes werden samengesteld; er gingen een paar clubjes met de tram mee en een paar gingen lopend. In het park is veel te zien en op tal van plekken waren demonstraties over verschillende ambachten. Zo was er een smid aan het werk en waren er twee timmermannen bezig om een boot te bouwen. Veel was er ook herkenbaar aan het interieur, zoals bijvoorbeeld in de woningen uit de jaren 50, 60 en 70.

Om 14.45 uur werd er weer verzameld bij de ingang en we nog  iets drinken, we werden getrakteerd door de medewerkers van Nutreco.
De dag werd nog gezamenlijk nabesproken. Door een van de deelnemers van DAC de Boeier werd een kleine toespraak gehouden en er werd bedankt.

In de bus vielen sommige deelnemers en medewerkers in slaap, want in totaal hadden we heel wat afgelopen. Voor de Boeier namen we  afscheid nadat we nogmaals hadden bedankt voor de zeer geslaagde dag.
Heel veel dank aan Nutreco voor het aanbieden en bekostigen van deze dagtrip en aan het Matchpoint Betrokken Ondernemen voor het bemiddelen van deze Match!

Marlies Otto, medewerkster dagbesteding regio Eemland, DAC de Boeier.