Op een donderdagmiddag waren zes dames van de receptie van de Boeier en onze conciërge Arie uitgenodigd voor een matchuitje door Lomans installatiebureau en Pon Dealer om te gaan varen met een sloep op de Loosdrechtse plassen!

We verzamelden om 13:00 uur bij de Boeier en keken op buienradar omdat we in de miezerregen waren aangekomen. Een grote blauwe vlek trok over Amersfoort, maar gelukkig had Juliëtte eraan gedacht om regenponcho’s voor ons mee te nemen. Om 13:00 uur stond er een personenbusje voor ons klaar van Pon Dealer. Chauffeur Henk bracht ons naar Breukelen, een ritje van driekwartier. De ruitenwissers trokken over het voorraam. Ik kroop wat dieper in mijn fleecejack en hoopte dat het droog werd.

We kwamen aan bij een haven in Breukelen. Jeroen, Paul en Kim van Lomans installatiebedrijf verwelkomden ons. Over een vlonder liepen we naar een houten huis aan het water en daar lag hij dan; een prachtige grote sloep met een voordek, een achterdek en een canvas kap om onder te schuilen voor de regen. Maar de kap kon omlaag want het regenen was gestopt! Dikke blauwe kussens lagen op de banken waar we heerlijk konden zitten. De zon dacht ik er bij en met mijn ogen dicht waande ik mij even aan de Côte-d’Azur.

Jeroen gooide de trossen los en daar gingen we, over een smalle geul naar het ruime sop toe. Paul ging achter het roer staan en zei dat wij ook mochten sturen. Desiree durfde dit als eerste. Handig stuurde ze de sloep over de Kalverstraat want zo heette deze waterweg, Kalverstraat.

Onderweg zagen we allemaal kleine eilandjes met huizen erop. Allemaal zouden we wel zo’n huisje willen hebben, zo ontzettend romantisch zag het eruit. Jeroen opende een koelbox waar hij allemaal kleine bakjes uithaalde met lekkere hapjes erin. Stukjes wrap met kipfilet, gedroogde worst, walnoten, rolletjes rookvlees gevuld met roomkaas en nog veel meer.. Om het feestje helemaal compleet te maken schonk Kim ons een cola of lekker wijntje in. Ranu nam het roer over van Desiree en stond ook als een echte zeevrouw te sturen. Onderweg zagen we veel hortensia’s omdat die goed groeien op turfgrond, zei Paul. De geulen waar we in voeren waren ontstaan omdat er turf uit is gestoken.

Nanda en Angela gingen lekker op het voordek liggen en ik liep naar achteren om een stukje te sturen. ‘Als je naar links stuurt dan gaat de boot linksaf en als je naar rechts stuurt ga je rechtsaf,’ zei Paul. Hoewel dit vrij eenvoudig klonk was ik toch blij dat er geen andere boten op de plas waren want dan had ik toch echt niet durven sturen. Paul vertelde dat zijn opa het bedrijf in 1918 had opgericht dus dat Lomans dit jaar zijn honderdjarige bestaan viert! Na twee uur kwamen we weer aan bij het houten huis aan de steiger.

Lomans installatiebureau en Pon Dealer ontzettend bedankt voor deze geweldige middag!En Juliëtte heel erg bedankt voor het organiseren van deze fijne middag! We hebben ervan genoten!

Silvia