De achtste Halve Marathon van Ermelo is op zaterdag 2 juni voor de vierde keer in het dorpscentrum. Het hardloopevenement neemt flink toe in populariteit. ,,Er is geen Ermeloër die niet weet wat de HME is”. Het leuke nieuws is dat Werk Centraal een van de partners is.

partners
Naast de sponsoren, die onder andere hun naam verbinden aan de afstanden, zijn er diverse partners. Werk Centraal van GGz Centraal levert bloemen voor de winnaars en winnaressen en verkoopt bloemen op het Molenplein, voor wie deelnemers wil feliciteren. De gemeente is een belangrijke partner en het Groevenbeek college stimuleert leerlingen om mee te lopen. Militairen van het voormalige 45 pantserinfanterie bataljon Ermelo bemannen de waterposten.

parcours
De HME is de laatste loop van het Randmerencircuit van de Rabobank. Start en finish zijn bij het Molenplein. Knol heeft het parcours van 5 kilometer uitgezet, zet 30 verkeersregelaars in, regelt waterposten en op- en afbouw.

De Veluwse Wielervereniging levert fietsers voor bij de eerste en laatste lopers. ,,Het is een snel, compact parcours en makkelijk beheersbaar. Er zit een ronde van 6,1 kilometer in verwerkt voor de halve marathon.”

Meer weten? Kijk op www.halvemarathonermelo.nl