Heesteroord | Ermelo | verslavingszorg

Heesteroord biedt zorg aan mensen met verslavingsproblemen, eventueel in combinatie met een andere psychiatrische aandoening.

Bij Heesteroord verslavingszorg kunnen mensen terecht die problemen hebben met alcohol, drugs, slaap- of kalmeringsmiddelen of gokken. Op deze locatie aan de Hortensiaweg in Ermelo biedt  Heesteroord poliklinische, deeltijd- en klinische behandeling. 

Wij hanteren behandelmethodes waarvan het nut en het effect wetenschappelijk zijn bewezen. Verslaving benaderen wij als een chronische ziekte. Deze kan actief worden door biologische, psychologische en sociale factoren. Vaak is er sprake van een combinatie van die invloeden. Om het ontstaan van de verslaving te begrijpen kijken wij naar al deze gebieden. De behandeling richt zich hier vervolgens op. Via psychotherapeutische interventies, sociotherapie en behandeling met medicatie. 

verslavingszorg én geestelijke gezondheidszorg 
Vaak is er naast een verslavingsprobleem ook sprake van psychische of psychiatrische klachten en problemen. Hiermee houden wij vanaf het begin rekening.
Lees meer over de behandeling.