Op vrijdag 26 april ontving vrijwilliger Pavel Hudeček een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Bolsius van de gemeente Amersfoort. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De afgelopen zeventien jaar zette Pavel zich met veel enthousiasme en grote zorgvuldigheid op verschillende locaties belangeloos in voor GGz Centraal, regio Eemland. Op de locatie Zon & Schild was hij als vrijwilliger onder andere betrokken bij het maatjesproject, het spelletjescafé, bij sport- en zwemactiviteiten en evenementen. Tevens was hij technisch ondersteuner bij tal van projecten die bij GGz Centraal werden uitgevoerd in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Vanaf 2011 begeleide hij op Zon & Schild cliënten van Reclassering Nederland die een taakstraf moesten vervullen. Vaak ging het hierbij om cliënten van GGz Centraal zelf. Ook begeleidde hij van 2004 tot en met 2014 veel jongeren die bij GGz Centraal een maatschappelijke stage liepen via Matchpoint Zinvol zakendoen. Zonder zijn inzet en technische kennis hadden vele jongeren en vrijwilligers minder resultaten behaald tijdens hunmaatschappelijke stageof vrijwilligersproject.

Het is prettig samenwerken met Pavel en zijn bevlogenheid werkt zeer aanstekelijk. Zelfstandig voert hij zijn taken vakkundig en nauwgezet uit. Afspraken worden altijd nagekomen, er kan blind op hem worden vertrouwd. Met recht een topvrijwilliger!

Namens cliënten, directie en medewerkers van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding!