Op 14 oktober informeerden wij de pers in Ermelo over het masterplan Veldwijk. De gemeenteraad neemt hierover eind oktober een besluit. Het plan kwam met veel energie tot stand en in goede samenwerking met de Gemeente Ermelo.

Het is nu tijd om de volgende stap te gang te zetten. We gebruiken steeds minder gebouwen op deze locatie voor de zorg. Daardoor is er leegstand, dat geeft achteruitgang en het wordt onveiliger. Wij gaan grootschalige investeringen doen om een deel van de zorg op Veldwijk te behouden. Met eigentijdse gebouwen. Met vernieuwing door herontwikkeling. De te verkopen terreindelen krijgen een passende invulling. Binnen de kaders van het masterplan en het bestemmingsplan. Met respect voor de kwaliteiten van Veldwijk. Daarnaast blijven wij investeren in ambulante zorg op de Veluwe.

Uit de media

Ermelo van Nu:
https://ermelovannu.nl/actueel/9048-plannen-voor-toekomstbestendig-veldwijk

Ermelose Zaken:
https://www.ermelosezaken.nl/nieuws/veldwijk-gaat-op-de-schop

De Stentor (Masterplan Veldwijk):
https://www.destentor.nl/veluwe/gloednieuw-wonen-op-monumentaal-veldwijk-kan-al-over-twee-jaar-in-ermelo~a460243c/

De Stentor (Verkoop De Heuvel):
https://www.destentor.nl/veluwe/koper-gezocht-voor-vervallen-boerderij-de-heuvel~abedcc69/
Dit bericht is niet helemaal juist. De situatie is nog steeds dat wij wachten op een onherroepelijk besluit van de gemeente over de ontsluitingsweg. Daarna kunnen wij een besluit nemen over of en wat we gaan verkopen en volgens welke procedure.

Ermelo Nieuws:
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20191014/herontwikkeling-landgoed-veldwijk-ermelo-stapje-dichterbij/

Meer informatie: www.toekomstveldwijk.nl