Dit coronatijdperk kan gevoelens van angst en somberheid geven. Onze cliëntenraad uit de Gooi & Vechtstreek dacht erover na hoe je dit kunt tegengaan. Zij vroegen collega’s in korte filmpjes praktische tips te geven.

‘Psychiatrische cliënten zijn vaak alleen en hebben niet altijd een baan. Door het alleen thuis zitten, zo merken wij als cliëntenraad, blijkt het moeilijk om een zinvol leven te leiden. Gevoelens van angst komen boven drijven. Of je neigt in je bed te blijven liggen. Zorgverleners besteden hieraan aandacht in de behandeling. Het leek ons goed om ook vanuit een andere kant aandacht aan dit onderwerp te besteden.
Daarom presenteren we hierbij online filmpjes met tips en tools. Om je te helpen positief te blijven ten tijde van de coronacrisis. De cliëntenraad vroeg Ben Steultjens om een filmpje te maken over hoe hij omgaat met gevoelens van angst en somberheid. En Guus Verhoef laat met zijn collega Eva van Vliet zien hoe je in beweging kunt blijven.’

Ben Steultjens is psychotherapeut en beoefent mindfulness. Ben geeft tips en vertelt uit persoonlijke ervaring hoe hij met zijn gevoelens omgaat. Enkele voorbeelden waarover hij vertelt: ‘Houd structuur, daag jezelf elke dag uit iets te doen waar je trots op kunt zijn. Beperk de media aandacht en behoud sociale contacten.’

Guus Verhoef en Eva van Vliet (bewegingsbegeleiders) maakten een filmpje over hoe je in beweging kunt blijven. Want beweging maakt blij.

We hopen dat deze filmpjes je positief inspireren tot activiteit. Hoe klein ook. Een persoonlijke uitdaging. Waarvan je zult merken dat dit je goed zal doen.

Wil je zelf iets vertellen of vragen?
Heb je een tip? Zou je iets willen uitdiepen? Zou je graag zien dat iets aan bod komt?
Neem dan per e-mail contact op met de clientenraadgooi@ggzcentraal.nl  of met communicatie@ggzcentraal.nl
We waarderen elk initiatief.