Wat een groot succes was het: de 40ste (jubileum)editie van de Nationale Veldrit Amersfoort die zaterdag 7 december plaatsvond op de GGz Centraal locatie Zon & Schild.

De sfeer was erg goed, het weer zat ons mee, het was het grootste deel van dag droog met een hier en daar een beetje motregen, maar dat kon de pret niet drukken.
Aan de start verschenen 350 deelnemers; 100 deelnemers meer dan vorig jaar. Campers, busjes en tenten werden opgezet, de rollerbanken stonden al snel klaar om warm te rijden. En… omdat wij zo’n groot terrein hebben, was er ook voldoende ruimte voor iedereen.

Het was een behoorlijk pittig parcours, ook vanwege regen van de afgelopen dagen. We hoorden vooral terug van de rijders dat de wortels onder de modder het parcours extra moeilijk maakten. Wielrenners zwoegden door de modder en kwamen behoorlijk wat steile hellingen tegen op ons terrein. Gastheer Albert van Esterik en burgemeester Lucas Bolsius verzorgden de startschoten en prijsuitreikingen van junioren en dames wielrenners.

Foto: WVEemland/Fiets033 

Puck Pieterse, hét juniorentalent en Europees kampioen, won bij de dames ook weer de wedstrijd. En Kyle Agterberg kon bij de mannen de veldrit op zijn naam zetten.
Bezoekers waren vooral ook enthousiast over alle faciliteiten die wij vanuit GGz Centraal aan konden bieden. Kortom kijken terug op een mooie jubileumveldrit.