Woensdagavond 2 oktober ontving GGz Centraal leden van de Amersfoortse gemeenteraad en wethouder Janssen op het terrein van Zon & Schild.

Leden van verschillende fracties waren vertegenwoordigd. Het bezoek stond in het teken van het Ruimtelijk Kader voor Zon & Schild dat is opgesteld door de gemeente Amersfoort in samenwerking met GGz Centraal.

Omdat wij vanuit GGz Centraal de gastheer waren, namen wij de opening van de avond op ons door een toelichting te geven op de zorg die wij verlenen en uitleg te geven over de urgentie voor vernieuwing van onze zorg. Ook hebben wij onze toekomstplannen belicht, zowel van de zorg als voor de herontwikkeling van grote delen van het terrein.

Na deze inleiding kregen de raadsleden een rondleiding over het terrein, zodat zij een indruk kregen over de huidige opzet van het terrein, welke zorg wij verlenen, met welke partijen wij samenwerken en voor welke opgaven we staan.

Na de rondleiding is het Ruimtelijk Kader gepresenteerd door de gemeente en H+N+S Landschapsarchitecten. De inhoud van dit kader is toegelicht en er was gelegenheid voor het stellen van vragen.
Het Ruimtelijk Kader wordt overigens naar verwachting dit najaar in besluitvorming gebracht door de gemeenteraad.

Bekijk hier ook de pagina over de toekomst van Zon & Schild.