Volg jouw opleiding tot verpleegkundige in de specialistische ggz

Heb jij een afgeronde vooropleiding in de zorg of wil jij overstappen van een voltijd opleiding naar een leer-werktraject? Dan kun je jouw mbo of hbo opleiding tot verpleegkundige in de specialistische ggz volgen bij GGz Centraal.

Ieder jaar diplomeren we zo’n 25 mensen tot verpleegkundige in de ggz. Door jouw eerdere ervaring in de zorg, kun je naast jouw theoretische lesdagen direct aan de slag op één van onze locaties. Zo doe je waardevolle vakkennis op in de praktijk. Je leert immers nergens zoveel over de zorg als op de werkvloer.

Verschillende opleidingstrajecten

Zowel de HBO als de MBO opleidingen starten 2 keer per jaar, in februari en september. Tijdens jouw praktijkopleiding tot verpleegkundige werk je ongeveer 3 dagen in de week op een van onze locaties. Daarnaast krijg je 1 dag theoretisch onderwijs bij een van de opleidingsinstellingen waarmee wij samenwerken.

We hebben 4 verschillende opleidingstrajecten voor leerling verpleegkundigen en één voor leerling-verzorgenden:

  • Mbo-opleiding, niveau 3. Als VIG-leerling kun je vanuit jouw BOL-opleiding overstappen naar onze BBL opleiding tot verzorgende. Afhankelijk van hoe ver je bent met de BOL-opleiding, duurt de opleiding maximaal 2 jaar. Je volgt de opleiding aan het ROC Landstede in Harderwijk.
  • Mbo-opleiding, niveau 4. Hierbij zijn 2 opleidingstrajecten, afhankelijk van jouw vooropleiding. Je volgt de opleiding aan het ROC Midden Nederland in Amersfoort.
    • Voor verpleegkundigen die al een VIG opleiding hebben afgerond, duurt de opleiding 2 jaar.
    • Heb je een andere opleidingsachtergrond? Dan duurt de opleiding 2,5 tot 3 jaar.
  • Hbo-V opleiding. hierbij zijn 2 opleidingstrajecten:
    • Voor verpleegkundigen die al een mbo 4 opleiding tot verpleegkundige hebben, duurt de opleiding 2,5 jaar. Je volgt de opleiding aan de VIAA in Zwolle.
    • Heb je een andere opleiding in de zorg, zoals SPH of MWD, en wil je de hbo-V volgen? Dan volg je de 4-jarige opleiding aan de CHE in Ede. De opleiding bestaat uit 8 modules. Omdat je al een achtergrond in de zorg hebt, is de kans groot dat je vrijstellingen krijgt voor een aantal van deze modules.

Voor stages tijdens de BOL (beroepsopleidende leerweg) of de voltijdsopleiding verwijzen we je naar de pagina op onze ‘werken bij GGz Centraal site’ van het stagebureau.

Leer de ggz kennen op verschillende praktijklocaties

Tijdens de opleiding leer je de praktijk kennen op verschillende locaties. Binnen een grote organisatie als GGz Centraal leer jij het vak kennen binnen diverse zorgteams en specialismen. Zo kun je werken met kinderen & jeugd, volwassenen of ouderen, en ervaring opdoen in een HIC, de langdurige psychiatrie of als hbo’er zelfs in een ambulante setting. Waar ligt jouw interesse?

Tijdens jouw opleiding werk je 1 tot 1,5 jaar op een afdeling. Dat betekent dat je, afhankelijk van jouw opleidingstraject, ervaring opdoet op 2 of 3 locaties. We proberen een traject te creëren dat past bij jouw voorkeuren. Daarbij doen we ons best om te zorgen dat je ervaring opdoet in een setting waarin jij je verder wilt ontwikkelen.

Een goede band met jouw begeleider

Onze praktijkopleiders en werkbegeleiders investeren in een goede band met jou als leerling verpleegkundige. Want zeker in een complex vakgebied als de psychiatrie, is het belangrijk om een ervaren opleider te hebben waarop je terug kunt vallen. Zo zorgen we voor een optimaal leerklimaat.

Contact

Voor meer informatie kun je via e-mail contact opnemen met: praktijkopleiding@ggzcentraal.nl