Hoe krijgen we GGz Centraal (meer) rookvrij?

Op advies van de centrale cliëntenraad is een plan gemaakt om medewerkers en cliënten die eigenlijk graag zouden stoppen met roken, te stimuleren en te helpen.

Eerst hebben we een oproep geplaatst voor ideeën hoe we aan een rookvrij GGz Centraal kunnen werken. Er kwamen tal van reacties, het onderwerp leeft beslist. Opvallend veel ex-rokers reageerden. En dat is mooi, zij weten uit ervaring wat het van iemand vergt om te stoppen met roken. We gaan zeker aan de slag met hun suggesties; sommige voorstellen werken we samen met hen verder uit. Wordt vervolgd.

Maar hoe zit het met de rokers zelf? Om hen gaat het in deze campagne. Er zijn natuurlijk rokers die er niet naar talen om te stoppen. Maar velen hebben al een of meerdere pogingen daartoe gedaan. Hoe kunnen we ze helpen als ze het opnieuw proberen? Dat vroegen we in een tweede oproep op intranet.

wat werkt voor jou?
Een ding is duidelijk, stoppen met roken is voor iedereen anders. Wat voor de een werkt, is voor een ander nutteloos. De kunst is om te vinden wat voor jóu werkt!

Er zijn al heel veel sites over het stoppen met roken. Je vindt er feitelijke informatie, tips, hulpmiddelen, ervaringsverhalen en fora waar lotgenoten ervaringen kunnen uitwisselen. We gaan deze sites niet kopiëren, we geven je een overzicht van informatieve sites.

informatieve sites

ervaringsverhalen & tips

Wat heeft hen doen besluiten te stoppen met roken? En hoe pakten zij het aan? Lukte het gelijk of zijn er meerdere pogingen aan vooraf gegaan? Cliënten en medewerkers vertellen over hoe zij met roken zijn gestopt en geven tips.