Corona is nog steeds onder ons, maar tegelijkertijd zijn alle coronagewoonten inmiddels ook onderdeel van ons dagelijks leven. We wassen vaker onze handen, houden eerder afstand en blijven thuis bij verkoudheidsklachten en doen een test. Elkaar een boks of een elleboog geven is een ingeburgerd begroetingsritueel geworden.

Het coronabeleid van GGz Centraal is gebaseerd op overheidsaanwijzingen en op ervaringen, inzichten en wensen van patiënten en medewerkers. Ons beleid is meer gericht op het voorkomen dat grote groepen van onze medewerkers tegelijk ziek thuis komen te zitten, omdat wij het virus massaal onder elkaar verspreiden. Wel willen we een aantal leefregels in acht nemen.

Corona leefregels
In zijn algemeenheid is en blijft het advies om geen handen te geven en afstand te houden. Daarom vragen wij iedereen die bij GGz Centraal werkt, in behandeling is en op bezoek wil komen om de volgende leefregels te volgen:

  • Was vaak en goed uw handen
  • Geef elkaar de ruimte; waar mensen (cliënten/collega’s) kwetsbaar zijn houden we 1,5 meter afstand
  • Nies in uw elleboog
  • Schud geen handen
  • Zorg voor voldoende ventilatie in de gebouwen
  • Als u en/of uw omgeving zich daar veilig bij voelt blijft een mondkapje dragen nog heel gewoon
  • Blijf bij coronagerelateerde klachten thuis en laat u testen (ook als u gevaccineerd en geboosterd bent)

Heeft u geen corona maar wel luchtwegklachten, en voel u zich fit genoeg om te komen? Dan vragen wij u vriendelijk om een mondkapje te dragen.
Bent u verkouden of heeft u griepklachten? Doe dan een zelftest. Test u positief? Blijf thuis en verzet uw afspraak met uw behandelaar.

Cliënten in onze klinieken
Bij cliënten met luchtwegklachten doen we alleen de zelftest. Als een cliënt positief test, dan komt zij/hij in milde isolatie. Dat betekent dat de cliënt zoveel mogelijk op de eigen kamer blijft en niet deelneemt aan groepsmomenten tot 5 dagen nadat zij/hij geen klachten meer heeft. De cliënt draagt in principe in de directe omgeving van anderen een mondkapje. De cliënt mag slechts beperkt bezoek ontvangen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met uw behandelaar of degene met wie u een afspraak heeft, telefonisch of per e-mail.
Heeft u geen telefoonnummer? Bel dan naar het nummer van de receptie van de locatie waar u de afspraak hebt.
Alle telefoonnummers vindt u hier: https://www.ggzcentraal.nl/over-ons/locaties/

Informatie Rijksoverheid

Deze pagina is aangepast op 27 december 2022