Algemeen Covid-19 beleid van GGz Centraal

Het coronabeleid (Covid-19 beleid) van GGz Centraal is gebaseerd op overheidsaanwijzingen en op ervaringen, inzichten en wensen van patiënten en medewerkers. De bedoeling is om bij het helpen van mensen met een psychische kwetsbaarheid NIET het coronavirus op te lopen of te verspreiden.

Dringend advies

Daarom geldt voor iedereen die bij GGz Centraal werkt, in behandeling is en op bezoek komt vanaf 25 september 2021 het dringende advies om:

  1. Niet naar de instelling te komen wanneer je corona gerelateerde klachten hebt.
  2. Elkaar in de gebouwen voldoende bewegingsruimte te gunnen. Maatstaf is anderhalve meter afstand voor iedereen > 12 jaar.
  3. Liever het handen schudden achterwege te laten.
  4. Regelmatig de handen te wassen.

Het dringend advies in de praktijk

  • Corona gerelateerde klachten: Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts: blijf thuis en laat je testen. (Zie ook schema’s ‘Mag ik komen werken? Op intranet.)
  • Toegang: Mensen met klachten die passen bij corona hebben geen toegang tot onze gebouwen.
  • Groepsbijeenkomsten: Bij groepsbijeenkomsten bepaalt de ruimte het maximum aantal deelnemers. Dit geldt voor alle ruimten van GGz Centraal en is van toepassing op zowel groepsbehandelingen als vergaderingen. Iedereen moet in de ruimte anderhalve meter hoof-hoofd afstand kunnen houden. De ruimte wordt voldoende geventileerd. In gebouwen van derden is de eigenaar/uitbater verantwoordelijk voor het naleven van de van overheidswege geldende richtlijnen.
  • Horeca: alle horeca-accommodaties bij GGz Centraal hebben wij al eerder aangeduid als een woonkamer. Dat zijn ze nog steeds. Een plek waar cliënten, bezoekers en medewerkers bijeenkomen. Hier is dus geen coronatoegangsbewijs nodig. Dat geldt ook voor onze vergaderlocaties, zij vallen onder kantoorruimten.
  • Mondkapje: Wanneer één van beiden – bij de zorg in het cliëntencontact – binnen anderhalve meter  ‘kwetsbaar’ is, dan beiden een mondkapje opzetten. ‘Kwetsbaar’ in de zin van ouderdom of onderliggend lijden. (Uitgezonderd cliënten die: vanwege hun beperking of ziekte, fysiek niet in staat zijn een mondkapje te dragen en/of sterk ontregeld raken door het dragen van een mondkapje en kinderen onder 12 jaar.) Een behandelaar of cliënt staat het natuurlijk altijd vrij om sowieso – wanneer hij/zij dat zelf wil – een mondkapje op te zetten.
  • Buitenland: Check wijsopreis.nl of een coronabewijs nodig is. Bij thuiskomst: doe een (zelf)test.

Informatie Rijksoverheid

Heb je vragen?

Neem dan contact op met je behandelaar of degene met wie je een afspraak hebt, telefonisch of per e-mail. Heb je geen telefoonnummer? Bel dan naar het nummer van de receptie van de locatie waar je de afspraak hebt. Alle telefoonnummers vind je hier: https://www.ggzcentraal.nl/over-ons/locaties/